Kalendārs:

Septembris

Sandras Ratnieces dzejoļu krājuma „Šķietami klusu" atvēršana

Kad:

18.09.2020 13:00 līdz 14:30

Kur:

Kūrmājas prospekts 13, 2.stāva zālē (Karte)

Apraksts:

Jāņa Rozes apgādā nācis klajā Sandras Ratnieces debijas krājums “Šķietami klusu”. Tajā apkopoti dzejoļi, kas tapuši paralēli viņas pasniedzējas un pētnieces darbam dažādās Latvijas augstskolās un aktīvai darbībai Latvijas Rakstnieku savienībā. Grāmatas redaktors ir daudzu latviešu autoru skolotājs un padomdevējs Jānis Rokpelnis. Atturīgo, klusināti emocionālo vizuālo ietērpu veidojusi Lilija Berzinska.
Sandra Ratniece : Liepāju izjūtu kā savu pilsētu, jo ar šo pilsētu mani saista gan radniecīgas saites, gan ilgus gadus jau arī profesionālā darbība: uzstāšanās Liepājas Universitātes rīkotajās starptutiskajās konferencēs, kā arī daloties savās zināšanās "Piejūras pilsētu literārajā akadēmijā".
 


Ērika Vilsona romāna par teātra dzīvi "Me & Mo" atvēršana

Kad:

18.09.2020 14:00 līdz 16:00

Kur:

Kūrmājas prospekts 13, 2.stāva zālē (Karte)

Apraksts:

18.septembrī plkst. 14.00 Kūrmājas prospektā 13 notiks aktiera, režisora, dramaturga, rakstnieka Ērika Vilsona romāna par teātra dzīvi "Me&Mo" atvēršana. Grāmatas “Me&Mo” nosaukumu Ēriks Vilsons  skaidro tā : “Tas ir tā: Momento mori, iļi momentaļno v more! Un tas ir – atceries nāvi, seno romiešu aicinājums neaizmirst par nāves neizbēgamību. Leonīda Gaidaja komēdijā to asprātīgi tulkoja: momentā jūrā!” Tā neapšaubāmi ir Liepāja un pilsētas teātris pagājušā gadsimta 90. gados un vēlāk, kad neatkarība ir pavisam jauna un iekšējā brīvība palaikam saskrienas ar ārējo un var arī strandēt. Pasākuma vieta – Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte nav izvēlēta nejauši, pirms vairākiem gadiem autors beidzis rakstniecības maģistra studijas.