Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 27.04.2023 12:55

Pasniedzēja no Islandes lasa lekcijas esošajiem un topošajiem logopēdiem

No 24. līdz 26. aprīlim Erasmus+ mobilitātē Liepājas Universitātē notika Islandes Universitātes pasniedzējas Johannas Telmas Einarsdotiras (Jóhanna Thelma Einarsdóttir) vieslekcijas “Stostīšanās un plūstošas runas traucējumi” studiju programmas “Logopēdija” studentiem. Uz lekcijām bija ieradušies arī logopēdi – praktiķi, kuri vēlējās papildināt jau esošās zināšanas. 26. aprīlī Islandes Universitātes pasniedzēja tikās ar Liepājas Universitātes rektori Daci Markus.

Studiju programmas “Logopēdija” direktore Gundega Tomele pauž gandarījumu par notikušajām vieslekcijām: “Studentiem bija iespēja nostiprināt jau esošās zināšanas, gūt priekštatu par logopēda darbu plūstošas runas traucējumu gadījumos Islandē. Pasniedzēja sniedza vērtīgus ieteikumus sarunām ar vecākiem gadījumos, kad viņu bērnam konstatēti šādi traucējumi. Studenti bija ļoti apmierināti ar vieslekcijām, arī man kā pasniedzējai bija interesanti vērot kā lekcijas pasniedz ārvalstu profesori.”

Liepājas Universitāte un Islandes Universitāte Erasmus+ programmā nodrošina regulāras pasniedzēju apmaiņas – asociētā profesore Baiba Trinīte vairākkārt lasījusi lekcijas par balss traucējumiem Islandē, savukārt 2022. gada maijā uzņēmām Islandes Universitātes logopēdijas studiju programmas izveidotāju un vadītāju, pētnieci Toru Masdotiru (Thora Másdóttir).

Foto ŠEIT.