Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Bruže, 02.05.2023 09:52

Izraēlas pasniedzēji aizvadījuši vieslekcijas par fotobalss metodiku

 

No 25. līdz 27. aprīlim Liepājas Universitāte (LiepU) uzņēma divus Izraēlas viespasniedzējus no Erasmus+ sadarbības partneraugstskolas, Akadēmiskās Levinskī-Wingeita koledžas (Academic College Levinsky-Wingate), kas atrodas Telavivā. Izglītības fakultātes dekāne, doktore un vadošā pētniece Dr.Rivka Hillel Lavian (Rivka Hilela Leviana) un doktors speciālajā izglītībā Dr.Avy Hemy (Avī Hemī) pasniedza lekcijas par fotobalss izmantošanu iekļaujošas un multikulturālas izglītības veicināšanai Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studentiem no profesionālām bakalaura studiju programmām “Sākumskolas skolotājs”, “Skolotājs” un “Sociālais darbinieks” Erasmus+ docēšanas apmaiņas ietvaros.

Studenti varēja iepazīties ar ideju par fotobalss metodikas izmantošanu iekļaujošas un multikulturālas izglītības vidē kā rīku personiskai un sociālai iespēju nodrošināšanai, praktiski darbojās, uzņemot fotoattēlus, ar kuriem paust savus sociālos uzskatus un viedokli. Studenti atzinīgi vērtēja piedāvātās lekcijas, atzīstot, ka šī ir jauna metode, kuru viņi var izmantot savā praksē, apmācot skolēnus skolās.

Dr.Rivka Hilela Leviana Izraēlā ir dibinājusi organizāciju, kas apmāca brīvprātīgos darboties ar fotobalss metodi, savukārt Dr. Avī Hemī ir kādreizējs dokumentālo filmu veidotājs, kurš sācis izmantot šo metodi kā mākslas līdzekli marginalizētu kopienu iekļaušanai.

Viesošanās laikā viespasniedzēji tikās ar Liepājas Universitātes rektori Daci Markus, Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāni Lindu Pavītolu, Izglītības zinātņu institūta direktori Dinu Betheri, pirmsskolas un sākumskolas skolotāju studiju programmu direktori Janu Gravu, Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāju Kristīni Niedri-Latheri un attīstības un metodisko atbalsta centru, Liepājas Līvupes sākumskolas attīstības centru un Liedaga vidusskolas direktori Ingu Zeidi, gūstot vispārīgu ieskatu, kā universitātē un Liepājas skolās tiek īstenota iekļaujošā izglītība un kādi ir tās izaicinājumi, salīdzinot Latvijas situāciju ar Izraēlu. Tikšanās laikā tika secināts, ka skolotājiem jāpalīdz atrast veiksmīgākās metodes darbā ar bērniem, kuriem nepieciešams īpašs atbalsts ikdienas mācību darbā. Tikšanos beigās tika apzinātas iespējas kopīgai turpmākai sadarbībai starp LiepU, Akadēmisko Levinskī-Wingeita koledžu un Liepājas Izglītības pārvaldi, un viespasniedzēji piedāvāja turpināt novadīt attālinātās lekcijas par fotobalss metodiku daudz plašākai auditorijai Liepājā.

LiepU cer nākamajā rudens semestrī uzņemt pirmo Erasmus+ apmaiņas studentu no šīs augstskolas uz vienu studiju semestri, kā arī LiepU viespasniedzējiem paredzēts doties vadīt lekcijas uz šo augstskolu par Latvijas pieredzi kompetencēs balstītā izglītībā.

Foto ŠEIT.