Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 21.02.2023 09:23

LiepU padome turpina darbu pie budžeta un diskutē par situāciju dienesta viesnīcā

Pirmdien, 20. februārī, tiešsaistē notika Liepājas Universitātes padomes kārtējā sanāksme.

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus informēja klātesošos par šī brīža studentu skaitu universitātē, par LiepU stratēģijas izstrādes procesu, zinātnes bāzes finansējuma samazinājumu, kā arī Valdemāra ielas ēkas renovācijas procesa virzību. Padomes locekļi izskatīja Liepājas Universitātes īstenotos iekšējās kontroles un risku pārvaldības pasākumus, kā arī nolēma mēneša laikā izstrādāt vienotu risku pārvaldības un iekšējās kontroles politiku.

Padome izskatīja kārtējo versiju LiepU budžeta projektam, uzsverot nepieciešamību attīstīt mūžizglītības piedāvājumu, projektu piesaistes kapacitāti, kā arī vienojās par nekustamo īpašumu attīstības plāna izstrādi.  

Padome apstiprināja LiepU Personāla politiku, uzsverot, ka šis ir “jumta dokuments”, kas ir nozīmīgs ne tikai LiepU personālam, bet arī svarīgs aspekts akreditācijas procesā. Atbilstoši apstiprinātajai politikai, tiks pielāgoti citi LiepU iekšējie dokumenti, savukārt Padome izskatīs politikas īstenošanas progresu reizi gadā.

Padomes interešu lokā bija jautājums par LiepU dienesta viesnīcu un īres maksas palielināšanu studentiem. Senāta priekšsēdētājs Uldis Žaimis skaidroja gan studentu nostāju, gan stāstīja par sadarbību ar komersantu. Studentu padomes priekšsēdētājs Andis Gailis norādīja uz studentu viedokli par esošo situāciju, īres maksas apmēru, kā arī trūkstošo informāciju par to, kur ieņēmumi tiek izmantoti. Padome vienojās turpināt darbu pie līguma ar komersantu grozījumiem un, izvērtējot vairākus scenārijus, drīzumā virzīties uz gala lēmumu pieņemšanu.

Padome diskutēja par LiepU ēkas Kuršu ielā izīrēšanas noteikumiem un vienojās par neatkarīga vērtētāja piesaistīšanu, apstiprināja jaunās studiju maksas un iepazīstināja ar iniciatīvu rīkot biznesa forumu Liepājas Universitātē ar mērķi attīstīt tādas studiju programmas un zinātnes darbību, kas ir saskaņā ar reģiona darba devēju gaidām vidējā termiņā un ilgtermiņā.