Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.05.2022 13:22

Mūsu zinātnieki veido kontaktus Spānijā

Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes speciālisti Uldis Žaimis un Sintija Ozoliņa ir atgriezušies no Laspalmasas Universitātes (Grankanārijas, Spānija), kur laikā no 9. līdz 13. maijam notika Starptautiskās sadarbības nedēļa programmā Erasmus+. Tajā piedalījās universitātes no vairāk nekā 18 valstīm.

Mūsu zinātnieki ieguva vērtīgus kontaktus citās universitātēs Eiropā un Āfrikā. Uldis Žaimis un Sintija Ozoliņa prezentēja Liepājas Universitāti Laspalmasas Universitātes rektorātā. Tīklošanās laikā visas nedēļas garumā tika uzsāktas pārrunas par turpmāko sadarbību, projektu un studentu mobilitātes iespējām.

Runājot par galvenajiem ieguvumiem, Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta direktors Uldis Žaimis skaidro: “Īpaši interesants bija okeāna platformas apmeklējums. Institūcija ir bāzēta vairākās ēkās krastā un dziļūdens izpētes laboratorijā jūrā. Tās pamati atrodas 30 metri zem ūdens. Tur pētnieki nodarbojas ar autonomu robotu vadību okeāna izpētē un datu savākšanu, lai pētītu klimata pārmaiņas un tās radītās sekas.”

Sintija Ozoliņa saka: “Starptautiskā nedēļa bija lieliska pieredze redzēt dabas daudzveidību, iegūt kontaktus un projektu sadarbības partnerus no citu valstu universitātēm. Īpaši interesants bija Taliartes Jūras zinātnes un tehnoloģiju parks, kas ir Laspalmasas Universitātes struktūrvienība, redzēt studentu izstrādātās tehnoloģijas, kuru izstrādes virziens ir ļoti līdzīgs Liepājas Universitātei izstrādātajām. Laspalmasas Universitātes tehnoloģiskā parka speciālisti izrādīja interesi sadarbībai.”