Jaunumi:

Atpakaļ
Ieva Maisiņa, 20.05.2022 13:16

'Skaņas dienas" turpinās

18. maijā tika atklātas ikgadējais jauno mediju mākslas pasākums “Skaņas dienas” Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes MPLab pagrabā.

Festivāla "Skaņas dienas" atklāšana iesākās ar studiju programmas “Jauno mediju māksla” pasniedzējas un festivāla “Skaņas dienas” direktores Kristas Dinteres uzrunu: ”Esmu priecīga, ka šogad, pēc gada pārtraukuma, Skaņas dienas notiek un skatītāji ir sapulcējušies lielā skaitā”.

Mūziķis, ģitārists un dziesmu autors Juris Pavītols stāstīja par savu pieredzi mūzikā, “Līvi” dibināšanu, PSRS cenzūru, kā arī atskaņoja dziesmas, kurām ir rakstījis vārdus. Mūziķis Roberts Dinters pastāstīja par savu radošo gājumu mūzikā, sākot no mācībām pie Austras Pumpures, sajušanos kā ciplanētietim, beidzot ar sev līdzīgi domājošo cilvēku atrašanu, kas ļāva būtiski attīstīt muzikālas prasmes.

"Skaņas dienas" notiek no 2012. gada, jau vēsturiski tās ir ilgušas trīs dienas, kurās jaunie mākslinieki var piedalīties dažādās ar skaņu saistītās darbnīcās. Šogad pasākums notiek no 18. maija līdz 21. maijam. Sestdien plkst. 19.00 MPLab pagrabā būs iespējams apskatīt meistarklašu rezultātus un noklausīties koncertu. Koncertā ar solopriekšnesumu uzstāsies latviešu elektroakustiskās un eksperimentālās mūzikas komponists Platons Buravickis, jauno mediju mākslinieks Glociks, eksperimentālās elektroniskās mūzikas duets Nejauši, Slābens un Nosalis, Imantas Reivists, dejas ar DJ Orthodox.