Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 28.02.2022 13:53

Sniedzam praktisku atbalstu Ukrainai

Liepājas Universitāte, iestājoties par mieru un nosodot Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, dara to, ar ko tā vislabāk šajā situācijā var palīdzēt.

Liepājas Universitātes studenti un mācībspēki ir ziedojuši līdzekļus ziedot.lv portālā atbalstam Ukrainas cilvēkiem. Mācībspēki ir piedāvājuši izmitināt Ukrainu pametušos iedzīvotājus savās mājās. Liepājas Universitātes dienesta viesnīca “Liepu hostelis” atvēlēs divus dienesta viesnīcas stāvus, turklāt vieta atradīsiet arī vismaz desmit studentiem no Ukrainas, ja tādi būs.

Liepājas Universitātes Senāta priekšsēdētājs Pāvels Jurs uzsver: “Mēs meklējam dažādas atbalsta iespējas studentiem no Ukrainas, izskatām studiju vietu piedāvājumu –  ja ir iesāktas studijas, pabeigt tās varētu Liepājas Universitātē. Mēs katrs darām to, ko vislabāk varam individuālās un kolektīvās atbildības vārdā. Aicinu neļauties provokācijām un izvairīties no galējībām.”

Starptautisko attiecību daļas galvenā speciāliste Ērika Lauberga saka: “Esam apzinājuši partneraugstskolas Ukrainā, lai noskaidrotu viņu vajadzības.”

Jau 25. februārī Liepājas Universitātes mācībspēki un studenti pauda savu attieksmi, pulcējoties zem Ukrainas karoga pie universitātes, atskaņojot Ukrainas himnu un apliecinot rektores Daces Markus pausto: “Aicinu paust savu protestu pret neticami barbarisko Krievijas uzbrukumu Ukrainai!”

Paldies visiem, kas iesaistās!