Jaunumi:

Atpakaļ
Dace Markus, 03.12.2020 13:09

Par darba režīma un studiju procesa organizēšanu no 3. decembra

RĪKOJUMS

Liepājā

2020. gada 3. decembrī                                                                                                 Nr. 91 - v

Par darba režīma un studiju procesa organizēšanu

Pamatojoties uz 2020.gada 6.novembra Ministra Kabineta noteikumiem Nr.655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” un 2020.gada 9.jūnija noteikumiem Nr.360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", laika posmā no 2020.gada 3.decembra līdz 2021.gada 11.janvārim LiepU ievieš šādus Covid-19 izplatības epidemioloģiskās drošības pasākumus un ierobežojumus:

  1. UZDOT LiepU personālam, tajā skaitā studējošajiem strikti ievērot Slimības profilakses un kontroles centra ieteikumus Covid-19 ierobežošanai (https://www.spkc.gov.lv/lv/aktualitates-par-covid-19) un  Liepu kārtību “Kārtība Covid-19 ierobežošanai Liepājas Universitātē”  (https://www.liepu.lv/lv/1299/covid-19), kā arī:
    1. LiepU telpās, nēsāt mutes un deguna aizsegus, izņemot gadījumus, kad darba kabinetā atrodas viens darbinieks.
    2. LiepU telpās ievērot divu metru distanci; tikšanās ierobežot līdz divām personām (šis ierobežojums nav attiecināms uz vienā darba kabinetā strādājošajiem, kuriem ir nodrošināti MK noteikumos noteiktie drošības pasākumi).
    3. Vienā darba kabinetā nedrīkst atrasties vairāk kā viens viesis.
    4. Atcelt un aizliegt visus publiskos pasākumus klātienē (konferences, seminārus, sanāksmes, sēdes un citus pasākumus).
    5. Atcelt LiepU iepriekš apstiprinātos, bet vēl nenotikušus, kā arī neapstiprināt jaunus komandējumus vai darba braucienus darbiniekiem ārpus Liepājas administratīvās teritorijas.
  2. NOTEIKT, ka
    1. augstākās izglītības studiju programmu apguve notiek attālināti, izņemot individuālu praktiskās daļas apguvi, kuras nepieciešamas profesionālo prasmju vai kvalifikācijas ieguvei un kuru nav iespējams veikt attālināti.
    2. Individuālās praktiskas nodarbības, notiek laboratorijās vai speciāli aprīkotās telpās tikai pēc saskaņošanas ar dekānu.
    3. UZDOT dekāniem nodrošināt studiju procesu atbilstoši esošajam lekciju sarakstam un saskaņotajiem individuālo praktisko nodarbību grafikiem.
  3. NOTEIKT, ka pieaugušo profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmas tiek īstenotas attālināti, izņemot minēto programmu tādas praktiskās daļas apguvi, bez kā principiāli nav iespējama profesionālo prasmju apguve vai kvalifikācijas ieguve, noslēdzot programmas apguvi. Praktiskās daļas īstenošana iekštelpās notiek tikai individuāli.
  4. UZDOT, sākot ar  2020.gada 7.decembri, jebkuru LiepU auditoriju (arī iepriekš plānotu) izmantošanu praktiskajām nodarbībām saskaņot ar plānotāju.
  5. UZDOT struktūrvienību vadītājiem, tai skaitā zinātnisko institūtu direktoriem iespēju robežās plānot darbu attālināti, nodrošinot struktūrvienības nepārtrauktu darbu un savlaicīgu funkciju izpildi.
  6. UZDOT struktūrvienību vadītājiem iesniegt vispārējā personāla darba laika grafiku Personāla un dokumentu pārvaldības daļas vadītājai G.Žindulei:
    1. līdz 2020.gada 4.decembrim par laiku no 2020.gada 7.decembra līdz 31.decembrim;
    2. līdz 2020.gada 23.decembrim par laiku no 2021.gada 4.janvāra līdz 11.janvārim.

            Darbiniekiem, kuriem darbs noteikts attālināti, darba laika grafikā jāuzrāda kontaktālruņa numuru - saziņai ar konkrēto darbinieku attālinātā darba laikā.

  1. NOTEIKT, ka personālam un apmeklētājiem studiju ēkas ir atvērtas:
    1. Ēka Lielā ielā 14, Liepājā darba dienās un sestdienā - 05.12.2020. ir atvērta no plkst. 7.30 līdz 20.00.
    2. Ēka Kūrmājas prospektā 20, Liepājā darba dienās ir atvērta no  8.00 līdz 18.00 un  sestdienā - 05.12.2020. no plkst. 8.00 līdz 15.00.
    3. Sākot ar 2020.gada 12.decembri, LiepU ēkas sestdienās atvērtas tikai pēc argumentēta pieprasījuma (vismaz 3 darba dienas iepriekš) Saimniecības daļai.
    4. Svētdienās LiepU ēkas ir slēgtas.

Personālam un apmeklētājiem ieeja ēkās tiek atļauta, uzrādot spēkā esošu LiepU apliecību, pārējiem apmeklētājiem pēc iepriekšējas saskaņošanas ar attiecīgo LiepU struktūrvienību (struktūrvienības vadītājam par apmeklētāju jāpaziņo šveicaram). LiepU šveicari veic vizuālu kontroli - vai ēkās ienākošās personas lieto mutes un deguna aizsegu. Gadījumos, ja tas netiek lietots, vai tas tiek lietots neatbilstošā veidā (neaizsedzot degunu un muti), persona tiek aicināta aizsegu lietot pareizi. Ja persona nepakļaujas aicinājumam, šveicars aicina personu atstāt LiepU ēku. Personai turpinot nepakļauties šveicara likumiskajām prasībām, tiek izsaukta Liepājas pašvaldības policija.

  1. NOTEIKT, ka LiepU bibliotēka ir atvērta apmeklētājiem tikai grāmatu izsniegšanai, katru darba dienu no plkst. 09.00 līdz 17.00. Pie ieejas bibliotēkas telpās, tiek izvietota informācija latviešu un angļu valodā par maksimāli pieļaujamo apmeklētāju skaitu, vienam apmeklētājam paredzot vismaz 10 m2 no apmeklētājiem pieejamās telpu platības.
  2. Turpmākais akadēmiskais process LiepU var tikt izmainīts un plānots atbilstoši epidemioloģiskā stāvokļa radītajiem apstākļiem un sabiedriskās drošības prasībām.
  3. UZDOT Saimniecības daļas vadītājai A.Pirktiņai:
    1. organizēt un kontrolēt  telpu dezinfekciju atkarībā no telpu noslodzes;
    2. nepieciešamības gadījumā nodrošināt ēku pieejamību (pēc struktūrvienību vadītāju  argumentēta pieteikuma saņemšanas e-pastā: dvs@liepu.lv) citos laikos.
  4. UZDOT struktūrvienību vadītājiem ar šo rīkojumu iepazīstināt sev pakļauto personālu, t.sk. dekāniem informēt studējošos.
  5. ATZĪT par spēku zaudējušu 2020.gada 26.oktobra rīkojumu Nr. 78 – v “Par darba režīmu”, 2020.gada 13.novemba rīkojumu Nr. 85 – v “Par darba režīmu un studiju procesa organizēšanu” un 2020.gada 27.novembra rīkojumu Nr. 89-v “Par grozījumiem rektores 13.11.2020. rīkojumā Nr.85 - v”.

 

 

Rektore                                                                                Dace Markus