Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 22.10.2020 15:31

Liepājas Universitāti apmeklē Spānijas vēstniece Latvijā

Šodien, 22. oktobrī, Liepājas Universitāti iepazīšanās vizītē apmeklēja Spānijas vēstniece Latvijā Suzanna Kamara Angulo (Susana Camara Angulo).

Galvenā speciāliste starptautiskās sadarbības jautājumos Ērika Lauberga iepazīstināja vēstnieci ar Liepājas Universitātes darbības virzieniem un starptautiskās sadarbības iespējām, uzsverot sadarbību ar četrām Spānijas universitātēm. Savukārt studiju programmas “Eiropas valodu un kultūras studijas” lektore, spāņu valodas pasniedzēja Agata Babina stāstīja par spāņu valodas studijām Liepājas Universitātē, izsakot prieku par bakalaura darbiem, kuri rakstīti spāņu valodā, kā arī akcentējot, ka universitātē māca ne tikai valodu, bet arī lingvistiku, teksta analīzi, vēsturi un kultūru.

Spānijas vēstniece Latvijā interesējās par iespējamo sadarbību. Sarunas iesākās par Spānijas kultūras dienu iespējamo rīkošanu Kurzemē un spāņu kino nedēļu Liepājā. Izvērtējams ir arī jautājums par spāņu valodas iespējamo mācīšanu mūžizglītībā.

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus vēstīja par zinātniskajām konferencēm, kurās viņa kā zinātniece ir piedalījusies Spānijā, atzina to augsto organizācijas līmeni un zinātnisko rakstu publikāciju līmeni.

Foto ŠEIT.