Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 11.06.2020 00:00

Atvēršanas svētki Benitas Laumanes monogrāfijai

Liepājas Universitātē šodien notika Kurzemes Humanitārā institūta vadošās pētnieces Benitas Laumanes monogrāfijas “Zvejasrīku nosaukumi Latvijas piekrastē” atklāšanas seminārs.

Uz to, ievērojot pastāvošos noteikumus, bija pulcējušies kolēģi, draugi, grāmatas tapšanā iesaistītie, lai vēlreiz novērtētu profesores Benitas Laumanes ieguldīto darbu grāmatas tapšanā.

2019. gada pašās beigās iznākušajā monogrāfijā „Zvejasrīku nosaukumi Latvijas piekrastē” valodniece turpina sev tuvu tēmu – zvejniecības leksika latviešu valodā. Monogrāfija ir rezultējusies 507 lappusēs, tajā ir gan melnbalti zīmējumi, gan krāsainas fotogrāfijas, kas vizualizē aprakstīto. Autore saka: “Grūtums ir aizmirsts, ir gandarījums un sajūta, ka pienākums ir izpildīts.”

          Autore teica paldies visiem, ar kuru palīdzību monogrāfija ir izdota – Liepājas Kultūras pārvaldei un Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļai, kā arī ikkatram, kura ieguldītais darbs ir palīdzējis tapt grāmatai.

          Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, sveicot Benitu Laumani un novērtējot ieguldīto darbu, teica: “Benita savulaik šeit ir bijusi studente, un darbu šeit turpina viņas dzimta. Es apbrīnoju šo sievieti un to, ko viņa dara!”

Foto ŠEIT.