Jaunumi:

Atpakaļ
Dace Markus, 12.05.2020 08:47

Rīkojums par darba režīmu

RĪKOJUMS

Liepājā

2020. gada 8. maijā                                                                                                    Nr. 25 - v

Par darba režīmu

1. Pamatojoties uz 2020.gada 12.marta Ministru kabineta (turpmāk – MK) rīkojumu Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” un tā 2020.gada 7.maija grozījumiem (MK rīkojums Nr.254), PAGARINĀT līdz 2020.gada 9.jūnijam ar LiepU 2020.gada 13.marta rīkojuma Nr.14-v 1.-6.punktā noteiktos Covid-19 izplatības epidemioloģiskās drošības pasākumus ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību ārkārtējās situācijas spēkā esamības laikā.

2. ATĻAUT no 2020.gada 13.maija organizēt klātienes konsultācijas studējošiem (tostarp praktiskie un laboratorijas darbi), gatavojoties Gala/Valsts pārbaudījumiem (ievērojot Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijas drošības pasākumiem, kā arī nodrošinot noteiktos sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus, tostarp pulcēšanās ierobežojumus iekštelpās – vienlaikus ne vairāk kā 25 personas, nepārsniedzot 3 stundu uzturēšanos vienā telpā un nodrošinot pieeju dezinfekcijas līdzekļiem, kā arī ievērojot 2 metru distanci starp jebkurām personām (turpmāk – drošības pasākumi)) saskaņā ar dekāna apstiprinātu grafiku.

3. ATĻAUT no 2020.gada 13.maija organizēt Gala/Valsts pārbaudījumus (bakalaura, maģistra, kvalifikācijas eksāmenu un kvalifikācijas darbu aizstāvēšanu) studiju programmās attālināti, izņemot studiju bakalaura studiju programmas “Logopēdija” kvalifikācijas eksāmenu. Klātienes kvalifikācijas eksāmena norises laikā nodrošināt 2.punktā minētos drošības pasākumus.

UZDOT studiju prorektorei Mārai ZELTIŅAI sagatavot rīkojumu par Gala/Valsts pārbaudījumu organizēšanas kārtību ārkārtas situācijā.

4. NOTEIKT personālam un apmeklētājiem šādu LiepU studiju ēku darba režīmu:

  • ēka Kūrmājas prospektā 13, Liepājā laikā līdz 2020.gada 9.jūnijam ir slēgta (2., 3.punktā minētie pasākumi īstenojami ēkā Lielā ielā 14, Liepājā);
  • ēka Lielā ielā 14, Liepājā laikā līdz 2020.gada 9.jūnijam ir atvērta darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Personālam un apmeklētājiem ieeja ēkā atļauta, ievērojot 2 metru distanci starp jebkurām personām, uzrādot spēkā esošu LiepU apliecību, pārējiem apmeklētājiem - pēc iepriekšējas saskaņošanas ar attiecīgo LiepU struktūrvienību (struktūrvienības vadītājam par apmeklētāju jāpaziņo šveicaram).

5. NOTEIKT, ka no 2020.gada 13.maija Liepājas Universitātes bibliotēka ir atvērta apmeklētājiem, ievērojot šādus nosacījumus:

  • lietotāju apkalpošanas laiks ir katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 14.00;
  • bibliotēkas telpās vienlaicīgi drīkst atrasties ne vairāk kā 10 lietotāju (Abonementā – 3; Kopētavā – 2; Lasītavā – 5), ievērojot 2 metru distanci starp jebkurām personām un roku higiēnu;
  • bibliotēkas telpās katrs lietotājs drīkst atrasties ne ilgāk par 3 stundām;
  • Abonementā grāmatas izsniegs bibliotēkas darbinieks pēc lietotāja iepriekš sagatavota saraksta vai rezervācijas tiešsaistes katalogā;
  • grāmatu nodošanai atļauts izmantot tikai book-drop kasti vestibilā, kur tās atradīsies karantīnā vismaz diennakti;
  • bibliotēku aizliegts apmeklēt ar elpceļu saslimšanas simptomiem (iesnas, klepus u.c.).

6. UZDOT Saimniecības daļas vadītājai Agatei PIRKTIŅAI dīkstāves gadījumos norīkot Saimniecības daļas pārziņā esošos darbiniekus neparedzētu darbu veikšanai citās LiepU ēkās.

7. UZDOT struktūrvienību vadītājiem ar šo rīkojumu iepazīstināt sev pakļauto personālu, t.sk. dekāniem informēt studējošos.

Rektore                                                                                                

Dace Markus