Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 16.11.2016 00:00

Liepājas Universitātē atzīmē Valsts svētkus

Liepājas Universitātē ir noticis svinīgais pasākums par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai. Tajā sapulcējušos uzrunāja Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, veltot uzmundrinošus vārdus saviem kolēģiem un nolasot Valsts prezidenta un Saeimas priekšsēdētājas apsveikumus.


Savās pārdomās par Valsts svētku nozīmi dalījās Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane: „Gribu runāt par savas, sešdesmito gadu beigu paaudzes, Latvijas izjūtu. Mēs uzaugām ar divu Latviju stāstiem. Atceros septiņdesmito gadu laukus – ar biešu vagām, klusi svinētiem Ziemassvētkiem un Lieldienām, un vecmāmiņas spītīgo iešanu uz baznīcu svētdienās. Atceros jaunības Latvijas sajūtas – brīvības priekšnojautas un Liepājas Dzintaru, kas solīja brīvību. Šodien ne vienmēr viss notiek tā, kā tam jānotiek, bet sajūtas rada jaunā latviešu proza, dzeja, mūzika.”


Pasākumā tika parakstīts Liepājas Universitātes pirmais sadarbības līgums ar Kurzemes pašvaldībām – Saldus pašvaldību. Saldus domes priekšsēdētājas vietnieks Didzis Konuševskis, parakstot līgumu,  bilda: „Liepājas Universitātei gribu novēlēt mūsdienīgas studiju programmas un gudrus jauniešus, kas te studē.”


Svētku reizē tika apbalvoti Liepājas Universitātes labākie darbinieki. Atzinības rakstus saņēma finanšu analītiķe Jeļena Trukšāne,  bibliotēkas kolektīvs, Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes  profesore Alīda Samusēviča un  Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors Dzintars Tomsons. 14 Liepājas Universitātes mācībspēki un darbinieki saņēma Pateicības rakstus.


Pasākumu emocionālu padarīja Liepājas Universitātes sieviešu kora „Atbalss” koncerts, kurā skanēja Latvijas simtgades Dziesmu svētku repertuāra  skaņdarbi.


FOTO.