Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 10.11.2016 00:00

LiepU viesojas Rīgas pašvaldības speciālisti

10. novembrī Liepājas Universitātē viesojās plaša Rīgas pašvaldības  speciālistu delegācija, kurā bija gan ar izglītības jomu saistīti domes darbinieki, gan skolu direktori. Nepiespiestā gaisotnē sarunas dalībnieki apmainījās viedokļiem par izglītības iespējām Liepājas Universitātē un nozares attīstību.


Liepājas Universitātes rektore Dace Markus savā uzrunā uzsvēra: „Reģionāls sen vairs nav tas, ko kādreiz saprata ar šo vārdu, mums ir sadarbības partneri gan Rīgā, gan citur Latvijā. Mūsu uzdevums nav konkurēt ar lielajām augstskolām, mēs esam neliela, bet eleganta augstskola.”


Viesus no Rīgas interesēja Liepājas Universitātes studiju piedāvājums, it īpaši pedagoģijā un inženierzinātnēs, kā arī iespēja tikt pie studentiem – praktikantiem. Liepājas Universitātes Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Ilze Miķelsone ar gandarījumu atzina: „Prieks dzirdēt, ka mūsu absolventi ir lietaskoki. Turklāt pētījums liecina, ka pēc studiju beigšanas strādāt skolās paliek vairāk kā 70% absolventu.”


Viesi tika iepazīstināti arī ar jauno studiju programmu iecerēm, kā arī mūžizglītības un doktorantūras iespējām. Saruna noslēdzās sirsnīgā gaisotnē, atzīstot, ka, lai arī ģeogrāfiski nemaz tik tuvu neatrodamies, ir jomas, kur varētu veidoties lieliska sadarbība, no kā ieguvējas būtu abas puses. 


FOTO.