Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 26.05.2016 00:00

Konferencē runā par dzīvesstāstiem

Šajās dienās Rīgā notiek starptautiska zinātniska konference „Nacionālās, etniskās un lokālās identitātes dzīvesstāstu konstrukcijās”. To organizē Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts, Stohkolmas Universitātes Vēstures nodaļa un Tartu Universitātes Kultūras pētījumu un mākslas institūts.


Konferences sekcijā „Lokālā un minoritāšu atmiņu kultūra” ar priekšlasījumu „Identitāšu daudzveidība Liepājas Universitātes darbinieku dzīvesstāstos” piedalījās Liepājas Universitātes lektors Arturs Medveckis. Ar dzīvesstāstu apkopošanu Arturs Medveckis nodarbojas jau vairākus gadu desmitus un saistībā ar biogrāfijām un dzīvesstāstiem ir izdotas jau septiņas grāmatas.


Pats dzīvesstāstu pētnieks saka: „Tas ir tikai viens no virzieniem, kurā darbojos. Dzīve nesākas ar mums un ar mums nebeidzas, mēs nenovērtējam to cilvēku devumu, kuri ir bijuši pirms mums. Process ir darbietilpīgs un, protams, neizpaliek arī kuriozi.”


Konference ir iespēja satikt kolēģus, apmainīties viedokļiem. Šajā konferencē Artura Medvecka referāts tika balstīts uz sagatavošanā esošo monogrāfiju „Kārlis Rūdolfs Kreicbergs un viņa laiks: pedagoga identitāte dzīvesdarbībā”, kura pie lasītājiem nonāks jau pavisam drīz.