Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 18.05.2016 00:00

Liepājas Universitātē viesojas Japānas vēstniece

Šodien Liepājas Universitāti apmeklēja Japānas vēstniece Latvijā Mariko Fudži (Mariko Fujii) un Japānas vēstniecības otrā sekretāre Saijaka Išida (Sayaka Ishida).


Japānas vēstniece savu amatu ieņem kopš 2015. gada decembra un Liepājas Universitātei šī ir pirmā reize, kad tiek uzņemti Japānas diplomāti. Savā uzrunā Liepājas Universitātes rektora vietas izpildītāja Māra Zeltiņa atzīmēja: „Esam pārliecināti, ka mums ir vairāk saskarsmes punktu, nekā varam iedomāties un varam atrast kopīgas intereses.”


Vēstniece izrādīja ieinteresētību gan par universitātes piedāvātajām studiju programmām, gan iespējamo absolventu nodarbinātību Liepājā, uzsverot, ka jaunās paaudzes nodarbinātība ir svarīga abām valstīm, un Japānu interesē ne tikai tūrisms Latvijā, bet arī izglītība. Japānas kā augsti attīstītas tehnoloģiju valsts diplomātes pastiprināti interesējās par informācijas tehnoloģiju un sociālo zinātņu studiju iespējām, kā arī novērtēja nanotehnoloģiju pētījumus Dabas zinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūtā.


Liepājas Universitātes speciālisti atzina, ka diemžēl mēs nemācām japāņu valodu, bet tas nav šķērslis, lai varētu darboties studentu apmaiņas programmas. Abas puses izteica cerību, ka nākotnē abu valstu kontakti izglītības jomā noteikti kļūs ciešāki.


Jau tagad Japānas vēstniecība informē, ka Latvijas studentiem un jauniešiem ir iespēja pieteikties Japānas valdības stipendijām 2017. gadam (vairāk informācija ŠEIT).

FOTO