Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga Sleže, 26.02.2024 10:01

Turpinās pasniedzēju apmaiņa starp LiepU un Ižuī Universitāti Brazīlijā

Februāra sākumā Erasmus+ ka171 mobilitātē LiepU uzņēma Ižuī Universitātes profesori Fabiānu Dinizu Kurcu (Fabiana Diniz Kurtz). LiepU un Ižuī Universitāte aktīvi sadarbojas jau no 2022. gada, kad profesore Dace Markus un Starptautisko attiecību daļas galvenā speciāliste Ērika Lauberga-Sleže viesojās Ižuī, lai kopīgi strādātu pie Erasmus+ mobilitāšu projekta. Iesniegtais projekts tika apstiprināts un 2023. gada oktobrī Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes pasniedzēja Linda Gaile Erasmus+ docēšanas mobilitātē viesojās Ižuī Universitātē, lai lasītu lekcijas portugāļu valodā par zinātnisko tekstu tulkošanu, kā arī mācītu vācu valodu kā svešvalodu. Rudenī uz vienu semestri ieradīsies divi apmaiņas studenti no Ižuī Universitātes.

Ižuī Universitātes pasniedzēja, profesore Fabiāna Diniza Kurca Erasmus+ tikās ar LiepU rektori Daci Medni, zinātnes prorektori Lindu Pavītolu, lai pārrunātu vadības vizīti Ižuī pilsētā 2024. gada oktobrī. Tāpat pasniedzējai bija iespēja viesoties DALP Liepājas vidusskolā, lai iegūtu priekštatu par skolu aprīkojumu Latvijā un visbeidzot tiktos ar Salvi Rogu – Liepājas vicemēru, akcentējot Ižuī un Liepājas pilsētu sadraudzību. Jāpiebilst, ka arī Linda Gaile, esot Brazīlijā, tikās ar Ižuī pilsētas mēru, pasniedzot viņam Liepājas Domes pārstāvju sagatavotu dāvanu.

 Ižuī Universitātes profesore strādāja ar LiepU Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studentiem – bakalaura studiju programmas “Skolotājs”, maģistra un doktora studiju programmas “Izglītības zinātnes”, sniedzot ieskatu inovācijās izglītībā Brazīlijā.

Erasmus+ docēšanas mobilitāte realizēta ar Erasmus+ projekta Nr. 2023-1-LV01-KA171-HED-000143405 finansiālu atbalstu.

Foto ŠEIT.