Jaunumi:

Atpakaļ
Ieva Maisiņa, 29.11.2023 11:12

Mācībspēki iepazīstina ar izgudrojumiem

Aizvadītajā nedēļā Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes mācībspēki piedalījās Kurzemes reģiona izgudrotāju un inovatoru izstādē “Minox 2023”. Pasākums notika Green Tech dienās, Kuldīgas Digitālo inovāciju centrā.

LiepU pētniece Sintija Ozoliņa demonstrēja jūras aļģu valorizācijas produktus un iespējas, mehatronikas inženieris Andrejs Kukuškins piesaistīja apmeklētāju interesi ar akvatoriju monitoringa laivu, kas noderīga ūdens kvalitātes pētījumiem, savukārt Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta direktors Uldis Žaimis iepazīstināja ar jaunāko pētījumu par elektriskajām baterijām, kurās izmantoti atjaunojamie materiāli kā karagēns no jūras aļģēm un zivju zvīņas.

Liepājas Universitātes pētniece Sintija Ozoliņa saka: “Pasākumā bija lieliska iespēja apskatīt citu Kurzemes zinātnieku pieredzi, izgudrojumus un iedvesmoties. Interesentu bija daudz, bija prieks iepazīstināt citus ar mūsu darbiem, īpaša interese tika izrādīta par kolēģa Kukuškina akvatoriju monitoringa laivu”.