Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Bruže, 29.11.2023 08:55

Aicinām uz Erasmus+ pieredzes stāsta vakaru par pedagoģijas praksi Dienvidāfrikā

Liepājas Universitātes (LiepU) Starptautisko attiecību daļa aicina visus Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studiju programmu studentus (it īpaši skolotāju studentus) un ikvienu interesentu uz doktorantes Rimas Riekstas pieredzes stāsta vakaru par Erasmus+ studiju praksi skolotāju izglītībā, kas norisinājās Dienvidāfrikā. Rima Rieksta ir LiepU doktorantūras studiju programmas “Izglītības zinātnes” doktorante, Priekules vidusskolas metodiķe un skolotāja, kura kopā ar LiepU doktoranti Baibu Blomnieci-Jurāni šī gada oktobrī divas nedēļas pavadīja Erasmus+ īstermiņa doktorantūras studiju praksē vienā no Dienvidāfrikas skolām - Klūfa vidusskolā (Kloof High school), kas atrodas Durbanas piepilsētā Klūfā, pētot skolotāju sadarbību starppriekšmetu saiknē un vadot matemātikas un fizikas nodarbības Dienvidāfrikas bērniem. Abas doktorantes ieguva Erasmus+ prakses stipendiju no LiepU, pateicoties Erasmus+ apmaiņas programmas organizētajam projektam starp Liepājas Universitāti un KvaZulu-Natāla Universitāti.

Rima Rieksta vēlas dalīties ar savu izdzīvoto pieredzi un izaicinājumiem prakses laikā, laužot stereotipus par šo valsti, skolu izglītību un iepazīstināt ar skolotāja profesijas darbu Dienvidāfrikas skolās, kā arī iedrošināt arī citus studentus domāt plašāk un pieteikties šādai vienreizējai iespējai.

Pieredzes stāsta vakars notiks 7. decembrī plkst. 18.00 Liepājas Universitātes 2.stāvā, 227. telpā, kur būs iespēja caur personisko stāstu, foto un ēdienu nedaudz izgaršot Dienvidāfrikas sajūtas.