Jaunumi:

Atpakaļ
Ieva Maisiņa, 23.11.2023 16:22

Universitātē iepazīsitina ar superdatora jeb HPC iespējām

22. novembrī Liepājas Universitātē notika informatīvs seminārs par superdatora jeb HPC iespējām. Pasākums notika Kurzemes uzņēmējiem, valsts un pašvaldību sektorā strādājošajiem.

Seminārs notika vairākās daļās, kurā speciālisti iepazīstināja ar rīkiem, kādā veidā ir iespējams atvieglot dažāda veida uz datiem balstītus pakalpojumus. Latvijā, tajā skaitā Liepājas Universitātei ir pieejamas HPC iekārtas, ar kuriem var apstrādāt liela apjoma datus īsā laika posmā, lai izveidotu mākslīgā intelekta modeļus. Šobrīd ir aktīvi vairāki projekti, kas var finansiāli palīdzēt uzņēmumiem digitalizēt procesus un izveidot inovatīvus produktus.

Semināra mērķis bija iepazīstināt ar augstas veiktspējas skaitļošanas un mākslīgā intelekta iespējām, HPC tīklu Latvijā un piedāvāt izglītošanās iespējas ieinteresētajām pusēm.

Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone saka: “Dodiet mums datus un uzdevumu, pateicoties Liepājas Universitātes iekārtām un zinātniskajiem prātiem, mēs varam rast risinājumu! Šobrīd Latvijā ir vairāki projekti, kas var palīdzēt uzņēmumiem un pašvaldībām veikt digitalizāciju, lai varētu iegūt un apstrādāt datus”.