Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 17.11.2023 09:27

Liepājas Universitātē sagaida Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu

Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, Liepājas Universitātes vadība, mācībspēki un darbinieki pulcējās svinīgajā pasākumā, lai svētku noskaņā vēlētu viens otram sirsnīgus svētkus.

Liepājas Universitātes rektore Dace Medne, daloties savās svētku sajūtās, atcerējās sev svarīgas lietas: “Mums Latvija nozīmē katram ko citu, un tomēr arī ko kopīgu. Manā dzīvē Latvija ienāca 18 gadu vecumā līdz ar neatkarības atgūšanu. To, ka mans vectētiņš bija Latvijas armijas virsnieks, arī uzzināju 18 gadu vecumā. Tagad Latvijā mēs varam attīstīt idejas, ko kopīgi aicinu arī darīt.”

Klātesošie baudīja Liepājas Universitātes sieviešu kora “Atbalss” sniegumu un klausījās pasākuma vadītāja Kaspara Kārkliņa vārdos, kurš vēlēja paturēt sirdī Latvijas vārdu un šajos svētkos būt kopā ar savējiem.

Pirmo reizi Liepājas Universitātē svētku priekšvakarā sveicienu saņēma tie kolēģi, kam šajā gadā ir bijušas vai gaidāmas dzīves jubilejas, bet svētku pasākuma noslēgumā, baudot mielastu, kolēģi varēja sveikt viens otru, dalīties ar savām valsts svētku sajūtām un atrast sevī to stīgu, kas ļauj justies kā savas valsts patriotam.

Foto ŠEIT.