Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 08.11.2023 10:39

Liepājas Universitātē aizvadīta kombinētā intensīvā programma

Kombinētās intensīvās programmas (Blended Intensive Programm - BIP) paliek arvien populārākas Eiropas augstskolās un, izpētot citu augstskolu pieredzi un izvērtējot pašu resursus, Liepājas Universitāte ir sapratusi, ka tas ir lielisks veids, kā uzņemt Erasmus studentus Liepājas Universitātē. 

Liepājas Universitātes studiju programmas “Sociālais darbinieks” direktore Santa Striguna ar kolēģu un Starptautisko attiecību daļas speciālistu atbalstu ir aizvadījusi BIP par tēmu “Sociālais darbs ar atkarīgām un līdzatkarīgām personām”. Programmā darbojās 19 studenti no Lietuvas un Polijas.

Santa Striguna stāsta: “Pavasarī kopā ar kolēģiem sākām plānot mūsu BIP. Nolēmām, ka tas būs tieši sociālajā darbā, jo mācībspēks, kuru uzreiz redzējām kā vadošo, kurš ar studentiem varētu šo nedēļu strādāt ir Madara Lapsa. Madara ir ne tikai LiepU mācībspēks, bet arī Liepājas valstspilsētas sociālā dienesta “Atkarību pārvarēšanas centra” vadītāja, attiecīgi – kad runa ir par jautājumiem saistītiem ar atkarībām, Madara ir mūsu galvenais eksperts.” 

Studenti piecu dienu laikā apguva gan teorētiskas zināšanas, gan iesaistījās praktiskās aktivitātēs par atkarību fenomenu, atkarību veidiem, atkarības ietekmi uz ģimeni un sociālo funkcionēšanu, par līdzatkarības būtību, kā arī studentiem bija iespēja ielūkoties praktiķu darbā, kuri saistīti ar darbu ar atkarību un līdzatkarību pārvarēšanu. Studentiem bija iespēja ieskatīties Atkarību pārvarēšanas centra darbā, Pusaudžu resursu centra, organizāciju You+, Valsts probācijas dienesta Kurzemes teritoriālās struktūrvienības Liepājas nodaļā.

Pēc BIP beigām tika veikta studentu aptauju, kurā saņemti ļoti augsti vērtējumi gan par programmas saturu, gan plānojumu, gan individuālo atbalstu. Studenti atzina, ka pavisam noteikti šādu programmu ieteiktu apmeklēt citiem un paši apmeklētu vēlreiz. 

Santa Striguna ir gandarīta par aizvadīto intensīvo nedēļu un saka: “Nu jau visi laimīgi nokļuvuši mājās, bet pozitīvas atsauksmes no pasniedzējiem, ar kuriem studenti dalījušies iespaidos, saņēmām vēl šodien. Tas dod gandarījumu un apziņu, ka izglītībā tu ne tikai bagātini citus, bet arī sevi.”

Foto: ŠEIT.