Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 07.08.2023 14:24

LiepU skatāma Polijas mākslinieku darbu izstāde

Liepājas Universitātes otrā stāva gaitenī no šodienas līdz 8. septembrim ir skatāma sadraudzības augstskolas WIT Academy (Polija, Varšava) mākslinieku darbu izstāde.

Luiza Kvjatkovska (Luiza Kwiatkowska) ir izstādījusi plakātus par tēmu  “Kaķi” – tie ir gan sapņotāji, gan politiķi, gan cīnītāji par mieru. Līdz ar to vēstījums ir ar sociālu un politisku skanējumu.

Plakātus skatītāju vērtējumam nodevis arī profesors Miecslavs Vasiļevskis (Mieczyslaw Wasilewski), kurš ir plaši pazīstams ne tikai Polijā, bet arī aiz tās robežām. Profesors Vasiļevskis ir viens no labākajiem filmu plakātu meistariem. Plakāts arī šajā gadījumā ir ar politisku vēstījumu, iestājoties pret karu un par brīvību.

Savukārt profesors Ričards Sekula (Ryszard Sekula) izstādē piedāvā oriģinālas grafikas ar nosaukumu “Grāmatas”, un kā saka WIT Academy pārstāve Agata Jagello-Tondera: “Grafikās ir attēlotas grāmatas no paša profesora mājām.”

Izstādes kuratore ir Liepājas Universitātes profesore Inta Klāsone, un Liepājas Universitātes mākslinieki var lepoties jau ar diviem ar poļu kolēģiem kopīgi sagatavotiem un aizvadītiem mākslas plenēriem.

Foto ŠEIT.