Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Bruže, 04.08.2023 13:17

LiepU personāls aicināts pieteikties Erasmus+ apmaiņas mobilitātēm uz astoņām Eiropas partnervalstīm

2023. gada 28. jūnijā Liepājas Universitāte (LiepU) ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) ir noslēgusi Erasmus+ līgumu Nr. 2023-1-LV01-KA171-HED-000143405, kas paredz LiepU studentiem, akadēmiskajam un administratīvajam personālam no šī gada līdz 2026. akadēmiskajam studiju gadam doties vairākās starptautiskās Erasmus+ apmaiņas mobilitātēs uz astoņām LiepU sadarbības partneraugstskolām ārpus Eiropas robežām.

LiepU ir svarīgi stiprināt un paplašināt starptautisko sadarbību ar dažādām spēcīgām un pasaulē labākajām universitātēm, lai gūtu starptautiski plašāku, inovatīvu studiju un pētniecības pieredzi un attīstītu esošās studiju programmas atbilstoši mūsdienu starptautiskas augstākās izglītības iestādes standartiem pasaulē.    

Šim mērķim LiepU ir piešķirts Eiropas Komisijas finansējums 298 880,00 EUR apmērā un Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums 59 201,00 EUR apmērā studiju, prakšu, docēšanas un profesionālās pilnveides mobilitātēm uz šādām partnervalstīm:

Armēnija – Armēnijas Nacionālā Arhitektūras un Būvniecības Universitāte  (National University of Architecture and Construction of Armenia)

Izraēla – Levinskī-Vingeita Izglītības koledža (Levinsky-Wingate College of Education) un Deivida Jelina Akadēmiskā izglītības koledža (David Yellin Academic College of Education)

Filipīnas – Ateneo de Manila Universitāte (University of Ateneo de Manila)

Malaizija – Multimediju Universitāte (Multimedia University)

Dienvidāfrika – Kvazulu-Natāla Universitāte (University of KwaZulu-Natal)

Brazīlija – Ižui Universitāte (Unijui University)

Kostarika – Kostarikas Tehnoloģiju institūts (Costa Rica Institute of Technology)

Dominikānas Republika – Santodomingo Tehnoloģiju institūts (Santo Domingo Institute of Technology)

Līdz ar to 4 LiepU studentiem un 29 personāla pārstāvjiem būs iespēja doties studiju, prakses, docēšanas un profesionālās pilnveides pieredzes apmaiņā uz šīm valstīm pedagoģijas, mākslas, valodu, vides, inženierzinātņu un biznesa vadības jomās. Tāpat arī LiepU būs iespēja uzņemt 19 iebraucošos studentus un 27 personāla pārstāvjus no šīm augstskolām.

Starptautisko attiecību daļa aicina LiepU studentus un personālu iesniegt savus pieteikumu dokumentus studiju, docētāju un darbinieku mobilitātēm līdz 2023. gada 15. novembrim (Starptautisko attiecību daļā, 2. stāvā, 218. kabinetā). 

Pieteikuma dokumentus mobilitātēm atradīsiet šeit:

Studiju mobilitāte: https://www.liepu.lv/lv/49/studiju-mobilitate

Prakšu mobilitāte: https://www.liepu.lv/lv/50/praksu-mobilitate

Docētāju mobilitāte: https://www.liepu.lv/lv/51/docetaju-mobilitate  

Darbinieku mobilitāte: https://www.liepu.lv/lv/52/darbinieku-mobilitate

Par pieteikšanos mobilitātēm uz Izraēlu, Filipīnām, Malaiziju, Dienvidāfriku, Kostariku un Dominikānu lūgums sazināties ar Starptautisko attiecību daļas vecāko referenti Sintiju Bruži, e-pasts: sintija.bruze@liepu.lv, tel. +371 634 07762

Par pieteikšanos mobilitātēm uz Izraēlu un Brazīliju lūgums sazināties ar Galveno speciālisti starptautiskās sadarbības jautājumos Ēriku Laubergu-Sleži, e-pasts: erika.lauberga@liepu.lv, tel. +371 634 07762

Par pieteikšanos mobilitātēm uz Armēniju lūgums sazināties ar Speciālistu starptautiskās sadarbības un projektu jautājumos Patriku Morevu, e-pasts: patriks.morevs@liepu.lv, mob. +371 26081237

     Projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības Erasmus+ programmas finansiālu atbalstu.