Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 19.07.2023 11:18

Notiek mākslas simpozija kaligrāfijas un māla darbnīcas

Visas nedēļas garumā Liepājas Universitātē notiek Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes rīkotais 18. starptautiskais zinātniskais mākslas simpozijs “Konkrētais un abstraktais vizuālās mākslas kompozīcijā. Tēma: Dziesma un deja”. Tajā piedalās Liepājas Universitātes mākslinieki un kolēģi no Viļņas Mākslas akadēmijas Kauņas filiāles.

Simpozija dalībnieki strādā kaligrāfijas un māla darbnīcās. Liepājas Universitātes mākslinieces Dzintras Vīriņas vadībā klātesošie apgūst iemaņas kaligrāfijā, sākot ar burtveidi, kas, izrādās, nav nemaz tik viegli.

Savukārt mākslinieka Herberta Erba vadībā aizrit māla darbnīcas, un kā stāsta simpozija organizētāja Solvita Spirģe-Sēne: “Tā īsti līdz māla virpai mēs nemaz netiekam, jo šis darbs ir jāprot. Pagaidām mūsu uzdevums ir izgatavot vienu praktisku priekšmetu, vienu radošu. Veidojam šķīvjus.”

Simpozija dalībnieki ir atveduši līdzi savus mākslas darbus, un noslēgumā tie un šīs nedēļas laikā tapušie darbi tiks izrādīti izstādē Liepājas Universitātē.

Lai pievienotos Liepājas Universitātes mākslinieku saimei, studē bakalaura programmā “Jauno mediju māksla un dizains”! Vairāk: https://www.liepu.lv/lv/nac-studet?utm_campaign=nac-studet-2022