Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 13.06.2023 10:27

LiepU piedalās Ziemeļu – Baltijas valstu biomedicīnas inženierijas un medicīnas fizikas konferencē

No 12. līdz 14. jūnijam Liepājā notiek Ziemeļu – Baltijas valstu biomedicīnas inženierijas un medicīnas fizikas konference, kas apliecina ne tikai starptautiskās un interdisciplinārās sadarbības nozīmi biomedicīnas inženierijas un medicīnas fizikas jomā, bet arī starpaugstskolu sadarbības iespējas. Konferencē piedalās vairāk nekā divdesmit valstu pārstāvji, kas reizi trijos gados pulcējas, lai apmainītos ar pieredzi un radītu jaunas idejas auglīgās diskusijās.


Konferenci rīko Latvijas Medicīnas inženierzinātnes un fizikas biedrība sadarbībā ar RTU un citām augstskolām.  Liepājas Universitāte ir viena no sadarbības augstskolām, kas iesaistījusies konferences īstenošanā.

Konferences atklāšanā uzrunu klātesošajiem teica Liepājas Universitātes rektore Dace Markus un uzsvēra: “Liepājas Universitāte nenodarbojas ar biomedicīnu, bet mūsu studiju programmā “Logopēdija” apgūstamā runas terapija ir ieinteresējusi šīs konferences rīkotājus.”


Studiju programmas “Logopēdija” direktore Gundega Tomele saka: “Liepājas Universitātei ir ilgstoša sadarbība ar RTU habilitēto profesoru un konferences zinātniskās komisijas priekšsēdētāju Juriju Dehtjaru studiju programmas "Logopēdija" īstenošanā. Mēs ceram uz tālāku sadarbību un esam pārliecināti, ka kopā varam radīt jaunus inovatīvus produktus logopēdijas jomā.”

Konferencei iecerēts pavadošais pasākums studentiem – vasaras skola „Non-linear Life”, kuras mērķis ir palīdzēt sagatavot starpdisciplināru nozaru speciālistus, kas spēj ne tikai izstrādāt augsto tehnoloģiju produktus, bet arī veiksmīgi integrēties starptautisku uzņēmumu darba vidē un īstenot dažādus starpdisciplinārus projektus. Plānots, ka šogad vasaras skolā piedalīsies apmēram 50 dalībnieki no 16 valstīm.

Foto ŠEIT.