Jaunumi:

Atpakaļ
Sandra Okuņeva, 12.06.2023 10:27

LiepU lektore stažējas Vītauta Dižā Universitātē Kauņā

 Liepājas Universitātes Humanitāro zinātņu un mākslas fakultātes lektore studiju programmas “Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija” direktore Mg. philol. Sandra Okuņeva no 3. līdz 7. jūnijam stažējās Vītauta Dižā Universitātē (VDU) Kauņā. Tā bija atbildes vizīte, jo maija vidū LiepU strādāja vieslektore no Lietuvas – Dr. Kristīna Vaisvalavičiene.

Vizītes laikā Sandra Okuņeva iepazinās ar VDU Humanitāro zinātņu fakultātes studiju programmām un pētniecības virzieniem, īpaši nozīmīgs bija darbs VDU bibliotēkā, papildinot pētnieciskajam darbam nepieciešamos materiālus un izpētot bagātīgās lasītavu iespējas, kas nodrošina gan studijām un pētniecībai labvēlīgu informatīvo vidi, gan komfortablus darba apstākļus.  Ar VDU Letonikas centra galvenajām darba jomām (Baltijas studiju salīdzinošie un starpdisciplinārie pētījumi, zinātniskas konferences un semināri, Latvijas kultūras popularizēšanas pasākumi, zinātnisku, metodisku un izglītojošu materiālu sagatavošana un izdošana u.c.), kā arī izveidoto plašo bibliotēku un sadarbības partneriem atsaucīgi iepazīstināja VDU HMF Letonikas centra darbinieces: galvenā koordinatore Dr. Kristīna Vaisvalavičiene un etnoloģe Dr. Aukse Noreikaite, kuras bija arī lieliskas gides Kauņas izzināšanā.  

Sandra Okuņeva komentē stažēšanās rezultātus: “Esmu pateicīga Lietuvas kolēģiem par ļoti viesmīlīgo uzņemšanu un esmu gandarīta, ka ar VDU Lituānistikas un Baltistikas centru finansiālo atbalstu bija iespēja īstenot šīs apmaiņas vizītes, jo profesionālās un neformālās sarunās ne tikai nostiprinās mūsu augstskolu sadarbība, bet katrā šādā apmaiņas braucienā iegūtā pieredze bagātina LiepU studiju saturu, šoreiz – humanitārajā jomā.”