Jaunumi:

Atpakaļ
Ieva Meikšāne, 26.05.2023 14:41

Aicinām apmeklēt konferenci

Konferences “Investīcijas nākotnes talantos” apmeklētājiem būs unikāla iespēja satikt vairākus izglītības, uzņēmējdarbības un ražošanas nozaru ekspertus, lai iesaistītos diskusijās par tagadnes un nākotnes investīcijām darba tirgū un nodarbinātības izaicinājumiem digitalizācijas kontekstā.  Konference norisināsies 31. maijā plkst. 11:00 Liepājas Valsts tehnikuma telpās. Ieeja pasākumā iepriekš bez maksas, iepriekš aizpildot reģistrēšanās anketu.

Konferences mērķis ir noskaidrot Kurzemes, jo īpaši Liepājas uzņēmēju attīstības plānus un potenciālās darba tirgus tendences, tādējādi sniedzot iespēju izglītības iestādēm savlaicīgi gatavot atbilstošas studiju programmas jauno profesionāļu zināšanu pilnveidei. Tāpat tiks iztirzātas strauji augošās tehnoloģiskās un digitālās iespējas, kā arī diskutēts par nākotnes darba tirgum būtiskām prasmēm.

Pasākums norisināsies trīs daļās, uzstājoties dažādu nozaru ekspertiem, tostarp augstāko un profesionālo izglītības iestāžu pārstāvjiem:

  1. daļā “Liepāja 2030” uzstāsies Liepājas valstpilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Salvis Roga ar tēmu “Liepāja – vieta uzņēmēju un speciālistu ambīcijām”, Liepājas Universitātes Senāta priekšsēdētājs, Profesionālās bakalaura studiju programmas “Viedās tehnoloģijas un mehatronika” direktors Uldis Žaimis ar tēmu “Liepājas Universitāte inženierzinātņu speciālistu sagatavošanas izaicinājumu priekšā” un Liepājas Valsts tehnikuma direktors Agris Ruperts ar tēmu “Profesionālās izglītības ilgtspējīga atbilstība darba tirgus prasībām”.
  2. daļas diskusiju panelī “Investīcijas darba tirgū - tagadne un nākotne” piedalīsies Ekonomikas ministrijas Analītikas dienesta Vecākais ekonomists Normunds Ozols, SIA “Trelleborg Wheel Systems Liepaja LSEZ” personāla vadītāja Una Kasparaviča, SIA “MĀRAS LĀCIS” valdes loceklis, kultūras vietas “Atmodas dārzs” idejas autors un īpašnieks Madars Markus-Narvils un “S-TEC Latvia” valdes loceklis Janeks Kreitāls, Elans Strazdiņš, Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes pārvaldnieka vietnieks, Jolanta Pavītola, SIA “AE Partner” Prokūriste / Personāla vadītāja (CHRO), lai diskutētu par uzņēmumu vajadzībām un ilgtermiņa attīstības plāniem, vajadzībām darba tirgus kontekstā un izzūdošām profesijām.
  3. daļā un noslēdzošajā diskusiju panelī “Robots un cilvēks: kā digitālās prasmes var palīdzēt cilvēkam konkurēt ar robotiem” par tehnoloģijām, digitalizāciju un mākslīgā intelekta ietekmi uz darba tirgu diskutēs LSEZ SIA “Caljan” inženiertehniskās nodaļas vadītājs Edgars Metuzāls, projekta “Latvijas Digitālais akselerators” Kurzemes reģiona koordinators Roberts Gaižutis, TV3 Latvija raidījuma “Nekā personīga” žurnālists un vadītājs Jānis Krēvics, Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons, kā arī mākslīgā intelekta pētnieks un Asya.AI dibinātājs Ēvalds Urtāns.

Pasākuma moderators – AS LSEZ “Norplast Piemare” izpilddirektors Gatis Ginters.

Konferencē īpaši gaidīti uzņēmumu īpašnieki, augstākā un vidējā līmeņa vadītāji, izglītības sektorā strādājošie, lēmējvaras un izpildvaras pārstāvji, studenti un citi interesenti. Dalībnieki aicināti iesaistīties diskusijās un uzdot sev interesējošus jautājumus. Pasākumā būs iespēja baudīt arī gardas pusdienas un tīkloties kafijas pauzēs.

Pasākums pieejams bez maksas, iepriekš reģistrējoties šeit.