Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 18.05.2023 12:01

Konference “Sabiedrība un kultūra” pulcē pētniekus jau 26. reizi

Ceturtdien, 18. maijā, notiek Liepājas Universitātes, Izglītības zinātņu institūta, Socioloģisko pētījumu centra un Vadības un sociālo zinātņu fakultātes rīkotā 26. starptautiskā zinātniskā konference “Sabiedrība un kultūra: vērtību ģenēze un to transformācija”.

Konferences atklāšanā tās organizācijas komitejas priekšsēdētājs Arturs Medveckis sveica klātesošos, sakot: “Draugi! Atļaujos Jūs tā uzrunāt, jo mēs tiekamies jau daudzu gadu garumā.”

Savukārt Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola, uzsverot Liepājas pilsētas nozīmību, teica: “Aicinu domāt par nākotni – 2025. gadā Liepāja svinēs savu 400gadi, 2027. gadā būsim Eiropas kultūras galvaspilsēta. Pētāmo tematu loks ir plašs, un Liepāja jūs gaida!”

Pētniekus sveica Dienvidkurzemes novada priekšsēdētājs Aivars Priedols un Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, kura atzīmēja: “Kultūrvēsturiskais mantojums ir liela vērtība, un šī ir viena no konferencēm, kas to popularizē.”

Plenārsēdē dalībnieki noskatījās dokumentālo filmu “Vesmaņa atgriešanās” par Latvijas pirmās Saeimas pirmo priekšsēdētāju Fridrihu Vesmani, viņa dzīves ceļu, dzimtu, domu biedriem, laikmetu un darbu Latvijai. Filmas režisors ir Raitis Ābele, bet scenārija autors Dainis Īvāns. Konferences dalībniekiem filmu prezentēja Fridriha Vesmaņa dzimtai piederīgie Ansis Bazons un Ieva Marga Markauska.

Pētnieki lasīja referātus četrās sekcijās – “Vēsture”, “Filozofija, socioloģija un tiesību zinātne”, “Ekonomika, vadībzinātne, vides pārvaldība” un “Izglītības zinātnes, kultūra un māksla”.

Konferences dalībnieki iepazīsies arī ar Liepājas kultūrvēsturisko un militāro mantojumu, apmeklēs interjera muzeju “Hoijeres kundzes viesu nams” un baudīs pārnovadu sadziedāšanos ar folkloras kopu “Atštaukas”.

Foto ŠEIT.