Jaunumi:

Atpakaļ
Gunta Židule, 15.05.2023 10:37

Tikšanās ar rektora amata kandidātiem

Satversmes sapulcē šā gada 5. jūnijā ir jāievēlē Liepājas Universitātes rektors. Lai iepazītos ar rektora amata kandidātu redzējumu par Liepājas Universitātes attīstību, tikšanās ar LiepU rektora amata kandidātiem notiks 29.maijā universitātes aktu zālē:

  • tikšanās ar Kārli Krēsliņu no plkst. 13.30 – 14.45 (līdz 30 minūtēm prezentācija, līdz 45 minūtēm jautājumi un atbildes)
  • tikšanās ar Daci Medni no plkst. 15.00 – 16.15 (līdz 30 minūtēm prezentācija, līdz 45 minūtēm jautājumi un atbildes)

4. aprīlī Liepājas Universitātes Rektora atlases un izvērtēšanas komisija un 28.aprīlī Liepājas Universitātes Padome nolēma atlases 3. kārtai (rektora vēlēšanām Satversmes sapulces sēdē) virzīt divus rektora amata kandidātus:

  • Kārli Krēsliņu – Ph.D. (Dr.phil.); darba pieredze rektora, profesora un vadošā pētnieka amatā Ventspils Augstskolā, iepriekš – asociētā profesora un programmas direktora amatā Rīgas Ekonomikas augstskolā (Stockholm School of Economics in Riga), kā arī senāk darba pieredze Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktora vietnieka amatā;
  • Daci Medni – Ph.D. (Dr.paed.); darba pieredze profesores un pētnieces amatā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, iepriekš vecākās ekspertes ESF projektā, vadītājas VSAC "Rīga" filiālē "Jugla", psihologa "AVA Klīnikā" amatos, kā arī citos senākos amatos.

Pirms vēlēšanām rektora amata pretendentiem tika piedāvāts arī tikties atsevišķi ar Studentu padomi, struktūrvienībām un vadības personālu. Tiklīdz būs saņemta abu kandidātu atbildes, par to katrai struktūrvienībai/ vadības personāla loceklim tiks paziņots atsevišķi.