Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 12.05.2023 13:07

LiepU tiekas Eiropas mūzikas, mākslas, drāmas un dejas terapeiti

No 11. līdz 13. maijam Liepājas Universitātē notiek Starptautiskā zinātniski praktiskā konference un simpozijs “Mūzikas terapija Eiropā un Latvijā”.

Konferences pirmajā dienā tās dalībnieki noklausījās gan Latvijas, gan ārzemju referentu priekšlasījumus, savukārt nākošajās dienās notika visu četru – mūzikas, vizuālās mākslas, drāmas, deju un kustību terapijas meistarklases, kuras vadīja terapeiti no Latvijas, Lietuvas, Vācijas, Dānijas, Rumānijas, Spānijas un Apvienotās Karalistes.

Ceļš uz mūzikas terapijas studiju programmu Liepājas Universitātē sākās 1998. gadā ar Vācijas mūzikas terapijas speciālista, Liepājas Universitātes Goda doktora, Dr.rer.med. Reinera Hausa iniciatīvu un toreizējā rektora Kārļa Dobeļa ieinteresētību un atbalstu. 2003. gadā Liepājas Universitātē 2. līmeņa augstākās izglītības studiju programmā “Mūzikas terapija” uzņēma pirmos studentus, kuru vidū arī šodienas mācībspēki Mirdza Paipare, Līga Enģele un Olga Blauzde. Nu jau Liepājas Universitātes maģistra studiju programma “Mākslas terapija” un tās programmas direktore Mirdza Paipare gaida topošos maģistrantus.

Konferences pirmās dienas noslēguma tika atklāta Mirdzas Paipares monogrāfija “Mūzikas terapija: teorijas un prakses kompetence”. Monogrāfijas zinātniskā redaktore Diāna Laiveniece, sveicot autori, teica: “Mirdzai viss tik labi sanāk! Viņai ir fantastiska spēja vākt faktus, taču ar stāstu vien nepietiek, lai būtu zinātne. Kopā vilkām līdzi zinātnes stīgu. Vērtējiet, kas nu ir sanācis!”

Liepājas Universitāte ir pagodināta, jo konferences laikā sestdien, 13. maijā, šeit notiks Eiropas mūzikas terapijas konfederācijas ģenerālās asamblejas konference, kurā trīsdesmit dalībvalstu pārstāvji runās par nākotnes iespējām nozarē.

Foto ŠEIT.