Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 10.05.2023 13:56

19 Liepājas Universitātes studenti šobrīd pavada Erasmus+ apmaiņas studijas ārvalstīs

Liepājas Universitāte ir Erasmus+ programmas dalībniece kopš 2000. gada un katru gadu studenti dodas savas zināšanas papildināt uz ārzemēm kādā no 120 partneraugstskolām. Arī 2022./2023. ak.g. pavasara semestris nav izņēmums un Erasmus+ apmaiņas studijās devušies 19 LiepU studenti.

Šogad Erasmus+ apmaiņas studijām pieteicās studenti no visām fakultātēm. Visaktīvāk Erasmus+ programmas sniegtās iespējas izmanto bakalaura studiju programmas “Jauno mēdiju māksla un dizains” studenti, no kuriem 5 studenti pavasara semestrī atrodas apmaiņas studijās Leirijas Politehniskā institūtā Portugālē, bet 4 – Viļņas Mākslas akadēmijā. Savukārt 3 studentes no bakalaura studiju programmas “Skolotājs” zināšanas papildināt devušās uz Granādas Universitāti Spānijā. Arī vairāki “Informācijas tehnoloģijas” bakalaura studiju programmas studenti izvēlējušies studēt ārvalstīs. 4 no viņiem devušies uz Darmštates Tehnisko universitāti, bet viens uz Varšavas Tehnoloģiju universitāti.  Savukārt bakalaura studiju programmas “Biznesa un organizācijas vadība” studente savas zināšanas papildina Beira Interiora Universitātē Portugālē.

LiepU jauno mediju un dizaina studente, kura Leirijas Politehniskajā institūtā studē kopš rudens semestra, uzsver savus ieguvumus no studijām ārvalstīs: “Dzīvot otrpus Eiropai, Portugālē, studēt, gūt daudzpusīgu pieredzi, redzot citu izglītības sistēmu, sadarboties ar jauniem pasniedzējiem un māksliniekiem, saņemot Eiropas finansējumu vienkārši ir kaifs. Ja ir iespēja tad ir obligāti jābrauc! Personīgs ieguvums ir jaunas, skaistas draudzības gan ar LiepU kursa biedriem, gan ar portugāļiem. Dienas šķiet daudz garākas, rutīnā ir paradījusies joga, pastaigas, kafijas randiņi, liela atdeve sevis izglītošanai un mākslas radīšanai. Daba atstāja spēcīgu iespaidu un iedvesmu. Ieteiktu skot līdzi finansēm. Nesatraukties. Vingrot un meditēt. Iepazīties ar maksimāli daudz jauniem cilvēkiem”.

Starptautisko attiecību daļa informē, ka šobrīd process, lai pieteiktos Erasmus+ apmaiņas studijām ārvalstīs 2023./2024.ak. gada rudens semestrim ir noslēdzies un studenti gatavo nepieciešamos dokumentus, lai jau rudenī dotos jaunā studiju pieredzē. Vairāk informāciju par pieteikšanos apmaiņas studijām 2024. gada pavasara semestrī var uzzināt Starptautisko attiecību daļā (218.telpā) vai rakstot uz e-pastu erasmus@liepu.lv, kā arī ieskatoties Liepājas Universitātes mājas lapā – sadaļā “Erasmus”.