Jaunumi:

Atpakaļ
Elza Ozola, 08.05.2023 13:51

Mākslas pētījumu laboratorijas “Muzeju nakts” piedāvājums

Pasākumā “Muzeju nakts” sestdien, 13. maijā, durvis apmeklētājiem vērs Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija, piedāvājot radošās darbnīcas jeb “Mākslinieku studiju”, muzikālas performances un Liepājas operas unikālus skaņu ierakstu demonstrējumus. Mākslas pētījumu laboratorija apmeklētājiem būs atvērta no pulksten 19.00 līdz 23.00. Aicinām izbaudīt “Muzeju nakts” notikumus Liepājas zinātnes centrā – Liepājas Universitātē.

19.00–23.00

  • Liepājas operas skaņu ierakstu demonstrējumi
  • Mākslinieku studija
  • 3D zīmēšana ar VR brillēm (Rogier Jupin, Agnese Damberga)
    Darbnīcā radošā inženiera Rohira Jupaina (Rogier Jupijn) un asistentes Agneses Dambergas vadībā būs iespējams eksperimentēt ar pieejamajiem rīkiem un aprīkojumu 3D formātā, pārveidojot, zīmējot un radot VR objektus.
  • Skaņas darbnīca (Krista Dintere)

“Radi skaņu!” skaņrades darbnīcā māksliniece Krista Dintere aicinās izzināt apkārtējo vidi ar skaņas palīdzību. Darbnīcā, izmantojot dažādus ikdienas priekšmetus un skaņas ierakstu tehniku, tiks radītas dažādas muzikālas un nemuzikālas skaņas un ikviens neatkarīgi no vecuma vai iepriekšējas pieredzes mūzikā kļūs par dalībnieku skaņu ainavas radīšanā.

  • Rakstīšanas darbnīca (Diana Lelis)

Ja katrai vienai / Ķēdes skudrai / Būtu vārds

- - – - - - - - - – - – - – - - - - - - – - – - - – - - - - - - – - – - - – - - -

Kolāža, nejaušība, intuīcija, prieks. Klūdīties nav iespējams!

Teksta un mediju māksliniece Diana Lelis ir pārliecināta, ka katram vienam tikai jā.pie.tuvinās dabiskajam, ļaujoties spēles un spēlēties priekam. 

Vērojot un analizējot procesus dabā un tehnoloģijā, jaun.atklāt veidus, metodes, likumus, sistēmas… radošai domai; iedarbināt ‘motoriku’ dzej.stāstu izveidē – plēšot, griežot, līmējot, zīmējot, veidojot dzej.formas…

Lai putna lidojums ir vārdu kārtojums un Saules ritējums kā forma – vārdu riņķojums.

  • Ģeneratīvās zīmēšanas darbnīca (Pēters Riekstiņš, Solvita Spirģe-Sēne)

Mākslinieks Pēters Riekstiņš un Solvita Spirģe-Sēne apmeklētājiem piedāvās iepazīt dažādas neparastas zīmēšanas metodes un radīt savu unikālo mākslas darbu.

  • Muzikālās performances. Piedalās – The Wet Cigaretes, Vanckars, Deaf Dog, R.N.S.

“Muzeju naktī” tiksimies Mākslas pētījumu laboratorijā Kūrmājas prospektā 13!