Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Bruže, 25.04.2023 13:17

Tūrisma un biznesa vadības studenti devušies Erasmus+ praksē uz Madeiru

17. aprīlī divdesmit pieci Liepājas Universitātes (LiepU) bakalaura studiju programmu "Tūrisma un rekreācijas vadība" un "Biznesa un organizāciju vadība" studenti tūrisma pasniedzēju Zanes Gustas un Ilzes Grospiņas vadībā devušies Erasmus+ studiju praksē uz Madeiras Universitāti Portugālē, Madeirā.

Daudzveidīgas prakses iespējas nodrošināšana ir viena no LiepU Vadības un Sociālo zinātņu fakultātes prioritātēm, tāpēc ik gadu studentiem Erasmus+ ietvaros tiek piedāvāts doties kādā no studiju prakses mobilitātēm, lai nodrošinātu zināšanas par ārvalstu labo praksi un novatoriskām iniciatīvām uzņēmējdarbībā. Pateicoties LiepU Starptautiskās attiecību daļas pagājušā gada vizītei, viesojoties Madeiras Universitātē un uzsākot sarunas par kopīgu prakšu organizēšanu tūrisma un biznesa vadības studentiem, tika nodibināta veiksmīga sadarbība un noslēgts Erasmus+ sadarbības līgums, kā rezultātā šī universitāte tika izvēlēta par šī gada Erasmus+ prakšu galamērķi. Tādējādi studentiem būtu iespēja apgūt jaunas zināšanas un labās prakses piemērus vienā no pasaules populārākajiem tūrisma galamērķiem.  

Šīs nedēļas laikā studenti ir apguvuši zināšanas par Madeiras tūrisma stratēģijas izstrādi, pašvaldības ieguldījumu tūrisma attīstībā, tūrisma informācijas biroju darbības specifiku, daudzveidīgiem tūrisma veidiem (sporta tūrismu, ekotūrismu) un digitālo mārketingu ar vairākām mācību izbraukuma ekskursijām.

Pēc pirmās apmācību nedēļas studenti dalās ar pirmajiem iespaidiem, augsti novērtējot apmācību programmas saturu, kurā ietvertas gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas. Brīviem brīžiem atliek maz laika, jo pēc teorētiskām apmācībām tiek apmeklēti neskaitāmi tūrisma uzņēmumi un objekti, tostarp izbaudītas aktivitātes, par ko studenti veic padziļinātu darbības analīzi. Erasmus+ studiju prakses laikā studentiem ir iespēja praktizēties starptautiskā vidē, vadot pašu plānotus tūrisma maršrutus. Viennozīmīgi studentus pārsteidza Madeiras salas daba ar savu varenību un skaistumu, sakoptā vide, kā arī vietējo iedzīvotāju laipnā attieksme pret tūristiem. Atzinīgi tiek vērtēta Madeiras Universitātes, pašvaldības, uzņēmēju un vietējo iedzīvotāju ciešā savstarpējā sadarbība uzņēmējdarbības attīstības nodrošināšanā. Lai arī apmācības vēl nav beigušās, studentiem jau tapušas ilgtspējīgas un inovatīvas biznesa idejas.  

Ierodoties Madeiras Universitātē, studentiem bija unikāla izdevība Nacionālajā Portugāles televīzijā dalīties ar saviem pirmajiem iespaidiem par prakses uzsākšanu universitātē. Interviju ar studentiem varat noskatīties šeit: https://www.rtp.pt/madeira/sociedade/estudantes-da-letnia-em-estgio-na-madeira-vdeo_115751?fbclid=IwAR2DN-Ma1tUZCRcG6zKrWroQUGkoalfPRxTnE8C8R-o49qeYnmoDTRvtFEI

Paldies Erasmus+ programmas iespējām, atsaucīgajai Madeiras Universitātei par aktīvo sadarbību un viesmīlīgo uzņemšanu, un vēlam turpmāku prakses izdošanos visiem studentiem!

Foto ŠEIT.