Jaunumi:

Atpakaļ
Santa Zaula-Dūmiņa, 20.04.2023 15:57

Notiks Starptautiskā konference “Mūzikas terapija Eiropā un Latvijā”

Šogad Liepājā no 11. līdz 13. maijam norisināsies starptautiskā zinātniski praktiskā konference “Mūzikas terapija Eiropā un Latvijā”. 11. maijā no plkst.13.00 līdz 17.00 būs konference, kurā savas tēmas prezentēs gan pašmāju, gan ārvalstu mūzikas terapeiti. Konferences tēmas ir visdažādākās: psihiatrija; darbs paliatīvajā un Hospiss aprūpē; darbs ar insulta pacientiem, u.c..

11. maijā pulksten 17.00 notiks Mirdzas Paipares monogrāfijas “Mūzikas terapija: teorijas un prakses kompetence” atvēršanas svētki.

 Savukārt 12. un 13. maijā būs iespēja apmeklēt pašmāju un ārvalstu mākslas terapeitu vadītās meistarklases: mūzikas terapijā; vizuāli plastikajā mākslas terapijā; deju un kustību terapijā; drāmas terapijā.

Konferenci rīko Latvijas Mūzikas terapijas asociācija sadarbībā ar Liepājas Universitāti, un Liepājas valstspilsētas atbalstu.

Šāda veida starptautiska konference notiek reizi 3 gados kādā no Eiropas valstīm. Pateicoties sertificētai mūzikas terapeitei Keitijai Rotai, kura ir Latvijas pārstāve Eiropas Mūzikas terapijas konfederācijas ģenerālā asamblejā, Latvijas Mūzikas terapijas asociācijai un tās priekšsēdētājam Jānim Rotšteinam, konference šogad savu mājvietu atradusi Liepājā – vietā , kur `kārts šūpulis`  mūzikas terapijai Latvijā. Konferences ietvaros norisināsies arī Eiropas Mūzikas terapijas konfederācijas ģenerālās asamblejas sanāksme, kurā tiks risināti jautājumi par Eiropas Mūzikas terapijas dalībvalstu profesionālo darbu un sadarbības iespējām.

Plašāk iepazīties ar konferenci un tās programmu, kā arī pieteikties var mājaslapā: https://muzikasterapija.webs.com/

Konferencē un meistarklasēs gaidīti mākslas terapeiti, mākslas terapijas studenti, veselības un ārstniecības jomas pārstāvji, sociālie darbinieki, pedagogi un citi interesenti. Pie sevis ciemos gaidam arī viesus no ārvalstīm.

Uz tikšanos Liepājā no 11. Līdz 13. maijam starptautiskajā zinātniski praktiskajā konferencē “Mūzikas terapija Eiropā un Latvijā”.