Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 31.03.2023 15:10

Radoši studentu zinātniskos lasījumus aizvada Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studenti

Marta pēdējā dienā Studentu zinātnes un radošuma dienu noslēgumā radoši aizvadīta Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studentu zinātniskā konference. Tajā savus zinātniskos darbus prezentēja studiju virzienu “Māksla” un “Valodu un kultūras studijas” bakalauri un maģistri.

Īpaši kupls bija studiju programmas “Rakstniecības studijas” maģistru skaits – astoņpadsmit pēdējā kursa studenti prezentēja tēmas par dzeju un atdzeju, sievietes lomu literatūrā un gerantoloģiju, dokumentālus liecinājumus un kara traumas, analizējot latviešu un ārzemju literatūru.

Ar savu noslēgumu darbu tēmām iepazīstināja arī studiju programmu “Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija” un “Eiropas valodu un kultūras studijas” studenti.

Interesanti bija iepazīties bakalaura studiju programmas “Dizains” studentu zinātniskajiem lasījumiem. Programmas direktores v.i. Solvita Spirģe-Sēne saka: “Ļoti dažādi darbi – ir klasika, ir darbi, kas iedvesmojušies no jauno mediju mākslas studentu veikuma. Tā kā abas programmas ir apvienotas, šogad varbūt mazāk, bet jau nākošajos gados varēsim vērtēt kā dizains ietekmē jaunos medijus un otrādi. Ja līdz šim vairāk strādājām tradicionāli, tad tagad sāk ienākt digitālā realitāte un tehnoloģijas.”

Diena noslēgsies ar jauno mediju mākslas studentu festivālu “Update”, kurā tiks prezentētas nedēļas laikā radošajās darbnīcās tapušās filmas un animācijas.

Foto ŠEIT.