Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Bruže, 21.03.2023 16:25

Liepājas Universitātē norisinājās Starptautiskā nedēļa

No 15. līdz 17. martam Liepājas Universitātē norisinājās 4. Starptautiskā nedēļa “Erasmus+ visiem? Jaunas pieejas un izaicinājumi” (International Staff Week "Erasmus for all? New Approaches and Challenges”), kura pulcēja 40 dalībniekus – pasniedzējus un starptautisko attiecību daļu pārstāvjus no 22 dažādām partneraugstskolām, 11 dažādām Eiropas  valstīm - Malaizijas, Vācijas, Beļģijas, Kanāriju salām, Spānijas, Portugāles, Turcijas, Slovēnijas, Ungārijas, Rumānijas, Polijas un Lietuvas.

Starptautiskā nedēļa norisinājās vairākās daļās. LiepU studenti un personāls, un partneraugstskolu pasniedzēji un darbinieki no starptautisko attiecību daļām varēja apmeklēt dažādas viepasniedzēju atvērtās vieslekcijas, piedalīties un diskutēt vairākās praktiskās darbnīcās, iegūt jaunus kontaktus un izbaudīt bagātīgu Liepājas kultūras programmu. Ārvalstu viesi viesojās Liepājas pilsētas domē, kur tika izstāstīts par Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu 2027. gadā, gida pavadībā iepazina Liepājas pilsētu, Karostu un interjera muzeju “Hoijeres kundzes viesu nams”.

Starptautiskās nedēļas mērķis bija piedāvāt studentiem noklausīties dažādas atvērtās vieslekcijas par mākslīgā intelekta rīku izmantošanu akadēmiskajā rakstniecībā, viedajām tehnoloģijām inženierijā, pedagoģiju un tulkošanu, iepazīstināt partneraugstskolu kolēģus ar Liepājas Universitāti un tās pieredzi Erasmus+ programmas īstenošanā, apmainīties pieredzē un mācīties labās prakses piemēros par Erasmus+ apmaiņas projektu izaicinājumiem no citām partneraugstskolām, satikt un iepazīt jaunus un esošos sadarbības augstskolu kolēģus, lai veicinātu un stiprinātu turpmāko starptautisko sadarbību.

Praktiskajās darbnīcās  partneraugstskolu viesi varēja padziļinātāk mācīties par dažādiem izaicinājumiem, īstenojot Erasmus+ apmaiņas programmas projektus. Tika apskatīts un diskutēts par tādiem jautājumiem kā sniegtais atbalsts Erasmus+ mobilitāšu dalībniekiem ar ierobežotām iespējām un ukraiņu studentiem, kombinēto intensīvo programmu (BIP) īstenošana, Erasmus+ digitālie rīki augstskolās, kā Erasmus+ dalībnieki tiek galā ar stresu un emocionālo spriedzi, Latvijas Universitātes pieredze darbojoties Eiropas Universitātes aliansē “FORTHEM”, kā arī LiepU Fulbraita stipendiāta no Amerikas M.Dujon Johnson darbnīca par profesionālo pilnveidi akadēmiskajam un administratīvajam personālam, lai uzrakstītu efektīvu CV un atrastu akadēmiskās un profesionālās darba iespējas un stipendijas Amerikā un Kanādā.

Viena no Starptautiskās nedēļas dalībniecēm Snieguolė Zalatorė no Mikolas Romeris Universitātes Lietuvā dalījās savos iespaidos: “Tā bija izcila nedēļa gan jūsu universitātē, gan skaistajā Liepājas pilsētā. Ceru, ka 2027. gadā mēs visi varēsim atkalsatikties, kad Liepāja kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Carolina Moutinho no Politehniskā Koimbras institūta atzina: “Šī bija mana pirmā Starptautiskā nedēļa, un tā vienmēr paliks manā atmiņā.”