Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 21.03.2023 10:22

LiepU padome apstiprina universitātes budžetu un attīstības stratēģiju

Pirmdien, 20. martā, tiešsaistē aizvadīta Liepājas Universitātes padomes sēde.

Viens no pamatjautājumiem šajā padomes sēdē bija Liepājas Universitātes budžeta apstiprināšana. Padomes locekļi secināja, ka ir saņemtas visas atbildes uz padomes jautājumiem, ir atrasta iespēja palielināt darba samaksu personālam, stiprināt projektu vadības kapacitāti, kā arī attīstīt mūžizglītības piedāvājumu, attiecīgi kāpinot ieņēmumus universitātes budžetā. Padome apstiprināja budžetu, kas ir par 3,5 miljoniem lielāks nekā 2022. gadā. Šī gada budžets ir palielinājies, pateicoties projektu piesaistei – plānotie 2023. gada finanšu resursi ir 10 632 449, no kuriem 65% sastāda projektu finansējums.

Liepājas Universitātes attīstības direktors Uldis Zupa prezentēja izstrādāto universitātes attīstības stratēģijas projektu: “Neskatoties uz pārmaiņu procesiem, esam saglabājuši attīstības vektoru. Ir izstrādāti rezultativitātes rādītāji, kas būs svarīgi, uzsākot sarunas par Eiropas Atveseļošanās fonda apguvi.” Pēc iesaistīto personu diskusijas padome apstiprināja Liepājas Universitātes stratēģiju, atzīstot, ka nepieciešamības gadījumā stratēģiju pārskatīs saistībā ar Liepājas Universitātes turpmāko attīstību zinātnes universitāšu ekosistēmā.

Padome izvērtēja un apstiprināja Risku vadības politiku, pieņēma zināšanai studiju prorektores Māras Zeltiņa informāciju par situāciju Liepājas Universitātē, vēstot par studentu skaitu, aizvadītajām zinātniskajām konferencēm, studentu zinātnes un radošuma dienu pasākumiem.

Runājot par universitātes īpašuma Kuršu ielā izīrēšanas noteikumiem, klātesošie izsvēra iespējamos variantus. Tika apspriesta arī universitātes īpašumā esošā dzīvokļa Ūliha ielā pārdošanas iespēja. Viens no apspriežamajiem jautājumiem attiecās uz stāvokli dienesta viesnīcā. Tika noraidīts priekšlikums palielināt īres maksas, ja apsaimniekotājs oficiāli informēs Liepājas Universitāti par iepriekš paustās nostājas maiņu, bet strādāt pie līguma grozījumiem ar apsaimniekotāju.

Padome precizēja savus ieteikumus Liepājas Universitātes reorganizācijas  procesam un sadarbības līguma slēgšanas kārtībai, lai saglabātu maksimālu autonomiju lēmumu pieņemšanā nākotnē.