Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 16.03.2023 09:40

LiepU docētāji, studenti un absolventi piedalās audiovizuāla iestudējuma veidošanā

Ceļu pie skatītājiem ir uzsācis Liepājas Radio teātra audiovizuālais iestudējums “21. gadsimta mīlasstāsts”, kas režisores Karīnas Tatrinovas vadībā veidots pēc liepājnieces Sabīnes Košeļevas romāna “Rīga-Maskava. 21. gadsimta mīlasstāsts”. Iestudējums četrās sērijās ir skatāms Liepājas teātra youtube vietnē.

Liepājas Universitāte lepojas, ka iestudējuma veidošanā ir iesaistījušies studiju programmas “Jauno mediju māksla un dizains” pasniedzēji, studenti un absolventi, lai radītu tā vizuālo un skaņas noformējumu. Audio dizainu kopā ar studentiem ir veidojusi Liepājas Universitātes docente Krista Dintere, strādājot arī jauno mediju mākslas absolventiem Dianai Lelis un Mildai Ziemanei. Iestudējuma producente ir Liepājas Universitātes absolvente Zanda Borga, romāna autore Sabīne Košeļeva ir maģistra programmas “Rakstniecības studijas” absolvente, kā arī lasījumā piedalās Liepājas Universitātes sagatavotie Liepājas teātra aktieri.

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesore Zanda Gūtmane pauž gandarījumu: “Šo var izcelt kā izcilu sadarbības projektu, kurā darbojas Liepājas teātris, Liepājas Universitātes humanitārās un mākslas jomas studiju programmu “Jauno mediju māksla un dizains”, “Aktiermāksla”, “Rakstniecības studijas” absolventi, studenti un docētāji.”

Iestudējuma audio dizaina veidotāja docente Krista Dintere saka: “Paldies par uzaicinājumu sadarboties! Mūsu pulciņš bija diezgan liels, bija aizraujoši darboties īstā projektā, nevis studiju uzdevumā.” Savukārt Diāna Lelis atzīst: “Tā ir radoša brīvība! Iespēja strādāt ar režisori, laika salāgošana ar studentiem, kuriem šis darbs ir liels ieguvums – to redzēs daudz cilvēku.”

Foto ŠEIT.