Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Bruže, 09.03.2023 12:45

Veidojam sadarbību ar Ainšamas Universitāti Ēģiptē un piedalāmies izglītības izstādē

No 28. februāra līdz 6. martam Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors, Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta direktors Uldis Žaimis un Starptautisko attiecību daļas vecākā referente Sintija Bruže Erasmus+ mobilitātē viesojās Ainšamas Universitātē (Ain Shams University, ASU) un starptautiskajā izglītības izstādē “Begin Edu Fair” Kairā, Ēģiptē. Vizītes mērķis bija apmeklēt universitātes Inženierijas fakultātes Mehatronikas departamentu, lai nolasītu atvērtās lekcijas bakalaura studentiem robotikā, iepazītos ar viedo tehnoloģiju laboratorijām, apmainītos pieredzē par labo praksi mehatronikas studiju un pētniecības īstenošanā dažādās inženierzinātņu jomās un iespējamo kopīgo sadarbību nākotnē dažādos sadarbības projektos, piemēram, Erasmus+ studentu un akadēmiskā personāla apmaiņā un citos atsevišķos starptautiskos projektos, lai stiprinātu studiju un pētnieciskās aktivitātes abās universitātēs un veicinātu turpmāku studentu un pasniedzēju apmaiņu un studiju programmu plašāku atpazīstamību abās valstīs.

LiepU lektors Uldis Žaimis lasīja atvērtās lekcijas par tēmu "Pašvadāmu robotu kontroles principi un robotu komunikācija šķēršļotā apvidū” un praktisko meistarklasi par pašvadāmu robotu programmēšanu. Tika apmeklētas dažādas mehatronikas laboratorijas (lietu interneta un robotikas laboratorijas, akustikas, vibrācijas un viedo tehnoloģiju struktūru centrs, Luban un Micromouse darbnīcas, klimatu pārmaiņu un inženierijas tehnoloģiju, virtuālās realitātes un skaņas izolācijas laboratorijas). Uldis Žaimis dalās ar pieredzēto Ainšamas Universitātē: “Ar prieku nācās konstatēt, ka ēģiptiešu studenti labi orientējas robota trajektorijas aprēķina metodikā un spēja izsekot lektora pasniegtajiem robotu vadības principiem.” Īpaši interesanta bija universitātes virtuālās realitātes telpa, kur studenti bija izveidojuši virtuālo tūri pa Gizas piramīdām, kuru izgāja arī Liepājas Universitātes pārstāvji.

Savukārt 4. martā Liepājas Universitātes pārstāvji piedalījās starptautiskajā izglītības izstādē “Begin Edu Fair”, kurā tika prezentētas Liepājas Universitātes piedāvātās studiju programmas angļu valodā, lai piesaistītu potenciālos studentus no Ēģiptes izvēlēties studijas Liepājas Universitātē. Sintija Bruže stāsta: “Šī bija pirmā izstāde Ēģiptē, un bija īpašs prieks, ka studentu interese par studijām Liepājas Universitātē bijusi liela par visām piedāvātajām studiju programmām. Šobrīd apzināmies, kuras ir tās jaunās studiju programmas, kuras būtu jāattīsta un turpmāk jāpiedāvā ārvalstu studentiem Ēģiptē.” Izstādē studentu auditorijai tika prezentētas Liepājas Universitātes studiju iespējas. Izstādē piedalījās arī Latvijas vēstnieks Ēģiptē Ilmārs Breidaks.

Tāpat pārstāvji apmeklēja arī Liepājas Universitātes partnerizglītības aģentūru “Emonovo”, ar kuru tika pārrunāta ciešāka turpmākā sadarbība un daudzveidīgi studentu piesaistes pasākumi Ēģiptē.

Foto ŠEIT.