Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 09.02.2023 15:44

Liepājas Universitātē darbu sāk IT talantu programma

Liepājas Universitātē 10.-12. klašu skolēniem bija iespēja pieteikties IT talantu programmai, un trešdien notika jau pirmā nodarbība.

Četru mēnešu laikā skolēni padziļināti apgūs programmēšanu, realizējot vairākus web projektus. Pirmajā nodarbībā skolēnus iedvesmoja Digitālo inovāciju parka valdes locekle Agate Ambulte, S-TEC Latvia pārstāvis Janeks Kreitals un Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone, kura atzīst: “Mēs priecājamies strādāt ar ieinteresētiem vidusskolēniem un ceram, ka viņi kļūs par mūsu studentiem. Mūsu uzdevums ir interesi par IT nozari padziļināt un dalīties ar to, ko zinām.”

Kā vēsta Digitālo inovāciju parka vadītāja Agate Ambulte: “Programmas spēks slēpjas tajā, ka tā veidota ciešā sadarbībā ar pieredzējušiem IT nozares profesionāļiem, kuri nozarē strādā jau vairāk kā 20 gadu, un jauniešiem nodotās zināšanas ļaus spert platu soli savā karjeras attīstībā informācijas tehnoloģijās. Nevienam vairs nav noslēpums, ka šīs jomas profesijas ir pastāvīgos jaunu speciālistu meklējumos un arī atalgojums spējīgiem speciālistiem pārsniedz valstī vidējo. Vēlamies dod mūsu jauniešiem iespēju jaudīgi uzsākt savu karjeru IT jomā un vairot nākamo Liepājas speciālistu varēšanu un zināšanu kapacitāti. Mēs redzam Liepājas potenciālu kā vietai, kurā rodas un attīstās jauni IT profesionāļi.”

Programmu realizē Digitālo inovāciju parks, sadarbojoties ar Liepājas tehnoloģiju klasteri un Liepājas Universitāti. Apmācības atbalsta Liepājas valstspilsētas pašvaldība.