Jaunumi:

Atpakaļ
Madara Daudziņa - Šuktere, 17.01.2023 12:55

Tiešsaistē notiks seminārs par doktorantūras studijām Itālijā, Igaunijā, Irānā un Ukrainā

Lai dalītos ar līdzšinējo pieredzi un informētu par to sabiedrību, 23. janvārī plkst. 12.00 (pēc Latvijas laika) Zoom platformā norisināsies tiešsaistes seminārs par doktorantūras studiju labās prakses piemēriem Itālijas, Igaunijas un Irānas valstīs. Seminārā aicināti piedalīties ikviens interesents, izmantojot šo saiti. 

Jau drīzumā paredzēti Augstskolu likuma un Zinātniskās darbības likuma grozījumi, kā mērķis ir ieviest jaunu doktorantūras modeli Latvijā, lai augstskolas, izstrādājot un ieviešot savas procedūras, varētu īstenot labai starptautiskai praksei atbilstošu doktorantūru.

Semināra ietvaros Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) un Liepājas Universitātes (LiepU) viesprofesori, kuri  analizēs situāciju un dalīsies ar pieredzi Itālijā (D. Redavid un P. Mignone, Bari Aldo Moro Universitāte, Itālija; LBTU, Latvija), Igaunijā (A. Põder, Igaunijas Dzīvības zinātņu universitāte, Igaunija; LBTU, Latvija), Irānā (D. Alimohammadi, LiepU, Latvija) un Ukrainā (V.Podshyvalkina, Odeas Nacionālā universitāte, Ukraina, LiepU, Latvija).

Semināru atklās Redavid D. un Mignone P., kuri informēs par doktorantūras studiju pieredzi Itālijā un Bari Aldo Moro universitātē, bet pēc tam sekos Põder A. stāsts par Igaunijas Dzīvības zinātņu universitāti. Noslēgumā D. Alimohammadi dalīsies ar labās prakses piemēriem Irānā, savukārt V. Podshyvalkina stāstīs par doktorantūras studijām Ukrainā.

Semināru vērot un uzdot interesējošos jautājumus varēs Zoom platformā, izmantojot šo saiti (Meeting ID: 991 2491 7735; Passcode: 818380904).