Jaunumi:

Atpakaļ
Maija Ročāne, 28.11.2022 10:17

LiepU pasniedzēji un studenti piedalās “Nakts skolā”

Nedēļas nogalē Oskara Kalpaka Liepājas 15. vidusskolā aizvadīts pasākums 9.-12. klašu skolēniem “Nakts skola”. Tā tēma šogad bija “Laika mašīna”. Jaunieši iejutās dažādu pagājušā gadsimta desmitgažu noskaņās (30tie, 60tie, 70tie, 80tie un 90tie gadi), izpētot vēsturiskos aspektus, ģērbšanās stilu un nozīmīgākos notikumus šajās desmitgadēs.
Pasākumā nodarbības vadīja arī Liepājas Universitātes pasniedzēji un studenti: studiju programmas “Viedās tehnoloģijas un mehatronika” direktors Uldis Žaimis un šīs programmas studenti Māra Kalniņa un Sebastians Štāls-Aploks vadīja aktivitāti “Izlaušanās istaba”, kurā skolēni meklēja atbildes uz ar skolu un tās apkārtni saistītiem vēsturiskiem jautājumiem, kā arī pielietoja fizikas formulas dažādu ikdienas dzīves problēmsituāciju risināšanā.

Savukārt 2. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Skolotājs”(projekts Mācītspēks) direktore Helēna Vecenāne, aktualizēja sportisku aktivitāšu ietekmi uz fizisko un emocionālo labizjūtu, aicinot jauniešus izjust 80to gadu disko ritmus. Pasākumā piedalījās arī  projekta “Mācītspēks” studente Linda Sausiņa un šīs programmas absolvente Agnese Būmeistare, kā arī integrētā profesionālā bakalaura studiju programmas “Skolotājs” studenti Elīza Smilga, Andis Gailis, Anna Valdmane, Laine Marita Bārzdele un Megija Rudovica.