Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 02.11.2022 16:45

Aizvadīta Liepājas Universitātes padomes sēde

Trešdien, 2. novembrī, tiešsaistē uz sēdi bija pulcējusies Liepājas Universitātes padome. Sēdi vadīja tās priekšsēdētājs Andris Grafs.

Studiju prorektore Māra Zeltiņa iepazīstināja ar uzņemšanas rezultātiem, tās pozitīvajām tendencēm – ir izdevies noturēt un pat palielināt uzņemto studentu skaitu, īpaši nepilna laika studijās un ārzemju studentu uzņemšanā. Māra Zeltiņa akcentēja ziemas uzņemšanas nozīmību, šoreiz ir daudz plašāks studiju programmu piedāvājums. Padome aicināja izstrādāt skaidru plānu par to, kā samazināt studentu atbirumu, iekļaujot attiecīgus uzdevumus un rādītājus universitātes attīstības stratēģijas projektā, kā arī aicināja izstrādāt priekšlikumus par turpmāko rīcību ar studiju programmām, kurās ir maz studējošo.  

Padome apstiprināja Liepājas Universitātes mārketinga plānu 2023. gadam. Notika diskusija par operatīvu un kvalitatīvu informācijas apriti starp padomi un Senātu, piekrītot, ka optimālais variants oficiālo komunikāciju organizēt dokumentu vadības sistēmā (DVS).

Saistībā par gaidāmajām rektora vēlēšanām Satversmes sapulcē, padome diskutēja par iespēju detalizētāk noteikt procedūru rektora ievēlēšanai, lai izslēgtu juridiskus pārpratumus. Padomes loceklis Pāvels Jurs informēja par priekšlikumiem darbinieku atalgojuma un motivācijas sistēmas pilnveidei. Īpaši par darbinieku atalgojuma palielinājumu iestājās arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Inta Genese-Plaude, savukārt finanšu direktore Jeļena Trukšāne pauda bažas par finansiālajām iespējām. Klātesošie diskutēja par iekšējās pārstrukturizācijas, kā arī attīstības stratēģijas izstrādes tempu, termiņiem un atbildīgajiem.

Padome izskatīja Liepājas Universitātes 2022. gada 9 mēnešu budžeta izpildi un atzina to par sabalansētu. SIA KPMG Baltics prezentēja padomei rekomendācijas par Liepājas Universitātes projektā SAM 8.2.3. veikto uzlabojumu starptautisko izvērtējumu. Izskatot jautājumu par LiepU projektiem un to statusu, attīstības direktors Uldis Zupa informēja par iesniegtajiem un apstiprinātajiem projektiem, kā arī informēja par mērķi nodrošināt aktuālas informācijas pieejamību par projektiem visiem darbiniekiem. Padome atzina, ka projektu īstenošanas kapacitāte ir stiprināma kā viena no prioritātēm, kas iekļaujama arī attīstības stratēģijā.