Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 31.10.2022 14:50

Aizvadīta Liepājas Universitātes Satversmes sapulce

Pirmdien, 31. oktobrī, uz pirmo sanāksmi pulcējās jaunievēlētā Liepājas Universitātes Satversmes sapulce. Tās dienas kārtībā pirmajā sēdē bija Satversmes sapulces priekšsēdētāja, viņa vietnieka un sekretāra ievēlēšana.

Sapulci vadīja Satversmes sapulces vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ieva Ozola. Iepriekšējās Satversmes sapulces priekšsēdētājs profesors Edgars Lāms teica paldies saviem vietniekiem un sekretārei. Savukārt rektore Dace Markus pasniedza Atzinības rakstu Edgaram Lāmam.

No izvirzītajiem kandidātiem par Satversmes sapulces priekšsēdētāju tika ievēlēts Uldis Zupa, par vietnieku Māra Zeltiņa, bet sekretāra pienākumus pildīs Vita Strīķe.

Klātesošie apstiprināja Satversmes sapulces Nolikumu.

Liepājas Universitātes padomes vārdā runāja Zanda Gūtmane, iepazīstinot ar jaunumiem LiepU ārējās konsolidācijas jautājumā. Klātesošie uzsvēra, ka lēmumam par ārējo konsolidāciju ir jābūt Satversmes sapulces lēmumam.

Nākošā Satversmes sapulces sēde paredzēta 7. novembrī, un tajā notiks Liepājas Universitātes rektora vēlēšanas un ārējās konsolidācijas partnera izvēle.

Foto ŠEIT.