Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 28.10.2022 10:07

Triju zvaigžņu ordenis piešķirts Edītei Tišheizerei un Benediktam Kalnačam

Valsts prezidents un Ordeņu kapituls 2022. gada 17. oktobrī ir lēmis par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Triju Zvaigžņu ordeni un iecelt par Triju Zvaigžņu ordeņa virsniekiem teātra zinātnieci un teātra kritiķi, LU LFMI pētnieci Edīti Tišheizeri un literatūrzinātnieku, LU LFMI pētnieku, Liepājas Universitātes profesoru, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi Dr. habil. philol. Benediktu Kalnaču.

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesore Zanda Gūtmane pauž prieku un lepnumu: “Liepājas Universitātei ir bijis gods un lepnums jau vairākas desmitgades sadarboties ar šiem patiesi izcilajiem humanitāro un mākslas zinātņu pētniekiem. Liels prieks par adekvāto viņu darba novērtējumu!

Edīte Tišheizere, savulaik LiepU pētniece, ir neaizstājama Liepājas starptautiskās zinātniskās konferences "Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā" referente un rakstu autore, kuras viedoklis vienmēr ir saistošs un nozīmīgs.

Benedikts Kalnačs, šogad atkārtoti ievēlēts LiepU profesors, ir studentu īpaši cienīts un mīlēts, pētniecībā balstītu kursu docētājs un darbu vadītājs studiju programmās Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija, Eiropas valodu un kultūras studiju programma, Rakstniecības studijas Liepājas Universitātē.

Savukārt Literatūras, folkloras un mākslas institūts, kurā abi pētnieki veic savu pētniecības darbu, ir uzticams un ilggadējs sadarbības partneris."

Apsveicam un lepojamies!

Vairāk: https://www.president.lv/lv/jaunakie-pieskirtie-apbalvojumi