Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 18.10.2022 15:15

Valodnieki prezidenta pilī diskutē par zinātnes valodu

Pirmdien, 17. oktobrī, Latvijas Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī bija aicinājis valodniekus uz Valsts valodas dienai veltītu diskusiju “Valsts valoda 21. gadsimta augstskolā un zinātnē”. Liepājas Universitāti diskusijā pārstāvēja profesore Diāna Laiveniece un docente Agnese Dubova.

Klātesošie uzklausīja Valsts prezidenta uzrunu, kā arī diskutēja par tēmām  “Akadēmiskā personāla piesaistes internacionalizācija” un “Valoda un sociālo un humanitāro zinātņu snieguma vērtēšana”, uzklausot valstī atzītus valodniekus.

Liepājas Universitātes profesore Diāna Laiveniece saka: “Šādā pasākumā biju pirmo reizi. Liepājas Universitātē tiek izstrādāta “Izglītības terminu skaidrojošā tiešsaistes vārdnīca” un pētījums par zinātnes valodu, kurā strādājam kopā ar kolēģi Agnesi Dubovu un esam līdzdalīgas zinātnes valodas attīstības procesā. Valsts prezidents savā uzrunā uzsvēra, ka ikviena institūcija var atrast formu un veidu, kā savu valodu attīstīt un stiprināt. Priecīgu dara arī tas, ka diskusijas noslēgumā Egils Levits nosauca konkrētu ceļu un darbības, kas īstenojamas, lai valsts valodu uzturētu un attīstītu.”