Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Priedola, 11.10.2022 09:22

Izsludināta pieteikšanās uz bezmaksas Norvēģijas ekspertu vadītām darbnīcām

Liepājas Universitāte sadarbībā ar Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centru (ZIIC) izsludina pieteikšanos uz bezmaksas Norvēģijas ekspertu vadītām darbnīcām esošajiem un topošajiem pedagogiem, kuras norisināsies 19. oktobrī no plkst. 9.00-12.00.

Projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” ietvaros ZIIC koprades telpā Dabas māja, Zirgu salā 2, un Tehnoloģiju koprades telpā, Autoru ielā 4/6, 18. oktobrī norisināsies pedagogu neformālo izglītības progarammu apguve, taču 19. oktobrī Liepājas Universitātes studenti tiek aicināti uz Norvēģijas ekspertu vadītām darbnīcām, kuras balstītas uz STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) un vides zinātņu jomu. 

Projekta partnera Jaermuseet reģionālā muzeja ekspertu īstenotās darbnīcās Dabas mājā būs iespēja vairāk uzzināt par elektroenerģijas iegūšanu, izmantojot vēja enerģiju, kā arī darboties  ar izglītojošu vēja ģeneratora komplektu. Savukārt, Tehnoloģiju koprades telpā tiks apgūti mehānikas pamati, izstrādājot elektrisko mašīnu, par kuras iedvesmas avotu izvēlēti Ņūtona mašīnas principi, kā arī izgatavots hidrauliskā ekskavatora prototips, tādējādi sniedzot ieskatu inženierzinātnēs.

Darbnīcas norisināsies angļu valodā.

Lai pieteiktos darbnīcu apmeklējumam, ir nepieciešams aizpildīt elektronisko anketu.

Mācības tiek realizētas projekta "Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā" ietvaros, kuru finansē Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programma "Pētniecība un izglītība". Tā kopējās izmaksas ir 986 049 eiro, no kurām 754 327,4 eiro ir Norvēģijas grantu līdzfinansējums, 133 116,6 eiro Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumus, bet 98 605 eiro Liepājas valstpilsētas pašvaldības līdzfinansējums.