Jaunumi:

Atpakaļ
Aivars Blūms, 05.10.2022 14:48

Studenti mācību ekskursijā apmeklē SIA “Bio- Venta”

Liepājas Universitātes studiju programmas “Vides inovāciju tehnoloģijas” 3. kursa studenti pasniedzēja Aivara Blūma vadība apmeklēja SIA “Bio-Venta”, lai iepazītos ar uzņēmuma darbību.      

 Aivars Blūms stāsta: “Pasākuma mērķis bija iepazīt ekotehnoloģisko biodīzeļa ražošanas procesu SIA “Bio-Venta”, kas ir lielākais biodīzeļa ražotājs Baltijas valstīs, kurš pārstrādā 100’000 tonnas rapšu gadā. Studenti iepazinās ar visiem tehnoloģiskiem procesiem, sākot no rapšu pieņemšanas, eļļas iegūšanas, eļļas attīrīšanas līdz gatavās produkcijas – biodīzeļa, glicerīna un rapšu granulu iegūšanai. Viss tehnoloģiskais process ir pilnībā automatizēts un bezatkritumu.

Interesantākais studentiem bija vērot, kā šis tehnoloģiskais process tiek atspoguļots septiņos monitoros, kam seko līdzi trīs operatori. Varēja vērot, kā automātiski aizveras un atveras ventiļi, ieslēdzas un izslēdzas dažādas iekārtas, nepiedaloties cilvēkam. Līdz ar to tiek izslēgts cilvēciskais faktors, pilnībā uzticoties automātikai. Studentiem bija iespaidiem bagāta diena, jo tik lielā un modernā ražotnē vēl nebija bijuši.”