Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 13.09.2022 09:54

Gundega Rezevska atver savu pirmo dzejoļu krājumu

Jau nedēļu Latvijā rit dzejas dienas, kuras tradicionāli notiek septembra vidū. Pirmdien, 12. septembrī, Liepājas Universitāte, iekļaujoties šajā ritmā, Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē piedāvāja Gundegas Rezevskas pirmā dzejoļu krājuma “Robežupes plūst un mainās” atvēršanas svētkus.

Gundega Rezevska ir Piejūras pilsētu literārās akadēmijas dalībniece, kuras aizraušanās ir dzeja un proza. Pirmā publikācija bijusi jau tālajā 1985. gadā, kad žurnālā "Draugs" publicēta viņas Balāde par mieru. Gundega Rezevska ir arī Liepājas Universitātes absolvente, kura saka: “Rakstu gandrīz visu laiku, gan autobusos, gan uz mazām lapiņām, gan uz autobusa taloniņiem.”

Pasākuma laikā autore lasīja savu dzeju, stāstīja, kā sākās vēlēšanās rakstīt. Dzejoļu krājuma redaktore ir universitātes lektore Linda Zulmane: “Mēs strādājām ilgi. Liku izveidot trīs klades, kurās salīmēt dzejoļus, jo redaktors jau nezina kontekstu. Gundegai pašai nopietni jāsaprot, ko viņa vēlas izdarīt.”

Klātesošajiem bija iespēja iegādāties Gundegas Rezevskas pirmo dzejoļu krājumu, kura vāka autors un maketētājs ir Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas “Rakstniecības studiju” absolvents Varis Siliņš, kurš par savu veikumu saka: “Tās upes šoreiz ir debesīs.”