Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 08.09.2022 11:57

Uzņemam apmaiņas studentus no dažādām valstīm

Septembrī Liepājas Universitātē Erasmus+ apmaiņas programmā studijas uzsākuši 18 apmaiņas studenti no Vācijas, Turcijas, Francijas, Spānijas, Lietuvas, Somijas, Čehijas un Ukrainas.

Studenti no Johannes Gutenberga Universitātes Vācijā, Kodžaeli Universitātes Turcijā un Kijivas Nacionālā universitātes Ukrainā studēs LiepU bakalaura studiju programmā “Informācijas tehnoloģija”.

Studenti no Ofenburgas Augstskolas Vācijā, Lorēnas Universitātes Francijā, Lapzemes Universitātes Somijā  studēs bakalaura studiju programmā “Dizains”. Vairāki studenti no Karabuka Universitātes Turcijā, Savojas Monblāna universitātes un Rietumkatoļu Universitātes Francijā izvēlējušies studēt dažādas svešvalodas studiju programmā “Eiropas valodas un kultūras studijas”.

Pedagoģijas un sociālā darba fakultāte uzņems studentus no dažādām universitātēm – Klaipēdas Universitātes Lietuvā, Rietumu katoļu universitātes Francijā, Laspalmasas universitātes Spānijā, Masarika Universitātes Čehijā un Sivas Cumhuriyet Universitātes Turcijā – visi studenti studēs studiju programmā “Skolotājs”.

Apmaiņas studentiem, studijas uzsākot, bija iespēja iepazīties ar Liepājas Universitāti un gida pavadībā iepazīt Liepāju.

Starptautisko attiecību daļas darbinieces novērtē to, ka saglabājas tendence apmaiņas studentiem ierasties no ļoti dažādām valstīm. Tas bagātina ne tikai ģeogrāfiju, bet ļauj studentiem daudz uzzināt vienam par otru un viņa valsti.